Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 27. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 27. júna 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
2 PL |
|
100 g (farebné) |
|
2 PL (najemno nakrájaný) |
|
|
|
|
|
300 g |
|
1 PL |
|
1 ks (sladká) |
|
10 g |
|
400 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Tuniaka rozkrájame na porcie, namarinujeme horčicou a koriandrom, ochutíme soľou a korením. Obalíme v sezame a pritlačíme tak, aby sezam neopadal.
- 2
Opatrne položíme rybu na rozohriaty gril s troškou oleja. Jemne a zľahka opekáme tak, aby sezam neopadal ani sa nepripálil – z každej strany asi minútu.
- 3
Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji spolu s kuriatkami. Potom pridáme citrónovú šťavu, troška cukru a dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a pridáme rukolu, paradajky nakrájané na kocky a kúsky pomaranča. Všetko spolu premiešame a pridáme hotového tuniaka.
Tiež tuniak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu