Grilovaný tuniak
Grilovaný tuniak

Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 27. júna 2018
Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 PL
100 g (farebné)
2 PL (najemno nakrájaný)
300 g
1 PL
1 ks (sladká)
10 g
400 g
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tuniaka rozkrájame na porcie, namarinujeme horčicou a koriandrom, ochutíme soľou a korením. Obalíme v sezame a pritlačíme tak, aby sezam neopadal.

  2. 2

    Opatrne položíme rybu na rozohriaty gril s troškou oleja. Jemne a zľahka opekáme tak, aby sezam neopadal ani sa nepripálil – z každej strany asi minútu.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji spolu s kuriatkami. Potom pridáme citrónovú šťavu, troška cukru a dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a pridáme rukolu, paradajky nakrájané na kocky a kúsky pomaranča. Všetko spolu premiešame a pridáme hotového tuniaka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia