Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 2. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 2. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
60 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
3 g |
|
3 g |
|
10 g |
|
20 g |
|
1 vanička (affilla cress) |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom sezame.
- 2
Zo sójovej omáčky, sezamového oleja, limetkovej šťavy, strúhaného čerstvého zázvoru a palmového cukru pripravíme zálievku. Očistenú zeleninu nakrájame na plátky v hrúbke 3 mm a potom nakrájame na rezance.
- 3
Nakrájanú zeleninu dáme do misky, pridáme jarnú cibuľku, wakame, nasekaný koriander a prilejeme zálievku. Na oleji sprudka opečieme tuniaka z každej strany a nakrájame ho na plátky. Pridáme šalát a ozdobíme hráškovými výhonkami.
Tiež so šalátom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu