Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom
Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom
Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
800 g (rôzne druhy) |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
70 g |
|
50 g |
|
25 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks (menšia) |
|
140 ml |
|
20 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.
- 2
Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky a polovice. Pridáme lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pridáme cukor, vínny ocot a polejeme olivovým olejom. Všetko zľahka premiešame, necháme chvíľu odstáť, môžeme ozdobiť jedlými kvetmi a podávať.
- 3
Chumichuri omáčka: Petržlenovú vňať, koriander, oregano, cesnak a cibuľu nakrájame najemno a pridáme ostatné suroviny.
Tiež šalátom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.
Pekný deň.