Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom
Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom

Sviečkovica s chimichurri omáčkou

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018
Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
Šalát:
800 g (rôzne druhy)
4 PL
2 PL
Omáčka:
70 g
50 g
25 g
2 strúčiky
1 ks (menšia)
140 ml
20 ml
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.

  2. 2

    Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky a polovice. Pridáme lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pridáme cukor, vínny ocot a polejeme olivovým olejom. Všetko zľahka premiešame, necháme chvíľu odstáť, môžeme ozdobiť jedlými kvetmi a podávať.

  3. 3

    Chumichuri omáčka: Petržlenovú vňať, koriander, oregano, cesnak a cibuľu nakrájame najemno a pridáme ostatné suroviny.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kombinácia koriandra a oregana sa mi zdá dosť explozívna, ale ostatné by som rada ochutnala.
Chumichuri omáčka je ako Gordon blue? Opravte to na chimichurri.