Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom
Grilovaná sviečkovica s omáčkou a so šalátom
Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018

Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát: | |
| 800 g (rôzne druhy) |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 25 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks (menšia) |
|
| 140 ml |
|
| 20 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany.
- 2
Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky a polovice. Pridáme lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pridáme cukor, vínny ocot a polejeme olivovým olejom. Všetko zľahka premiešame, necháme chvíľu odstáť, môžeme ozdobiť jedlými kvetmi a podávať.
- 3
Chumichuri omáčka: Petržlenovú vňať, koriander, oregano, cesnak a cibuľu nakrájame najemno a pridáme ostatné suroviny.
Tiež šalátom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.
Pekný deň.