Marinovaný steak „carne asada“
Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 21. septembra 2020
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 21. septembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
800 g (podbrušnica) |
|
z 2 pomarančov |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 PL |
|
z 1 limetky |
|
2 strúčiky pretlačené |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame proti vláknu na 200–gramové plátky a z ostatných surovín pripravíme marinádu. Do dvoch tretín marinády ponoríme mäso a necháme dve hodiny marinovať.
- 2
Namarinované steaky opekáme 3 minúty z každej strany a potom necháme odpočívať 10 minút. Polejeme zvyšnou tretinou marinády. Ihneď servírujeme, najlepšie s grilovanou zeleninou bez prílohy.
Tiež hovädzí steak:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu