Hovädzí steak
Hovädzí steak

Marinovaný steak „carne asada“

Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 21. septembra 2020
Marinovaný steak „carne asada“
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g (podbrušnica)
z 2 pomarančov
100 ml
50 g
1 PL
z 1 limetky
2 strúčiky pretlačené




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame proti vláknu na 200–gramové plátky a z ostatných surovín pripravíme marinádu. Do dvoch tretín marinády ponoríme mäso a necháme dve hodiny marinovať.

  2. 2

    Namarinované steaky opekáme 3 minúty z každej strany a potom necháme odpočívať 10 minút. Polejeme zvyšnou tretinou marinády. Ihneď servírujeme, najlepšie s grilovanou zeleninou bez prílohy.

Diskusia k receptu