Šalát z quinoy
Šalát z quinoy

Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 3. júla 2018
Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
100 g
50 g
10 g
5 g
120 g
80 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky a zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa sparili a ľahko šúpali.

  2. 2

    Medzitým uvaríme quinou a pred dovarením pridáme brokolicu a fazuľky nakrájané na menšie kúsky. Zlejeme, zľahka prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na panvici prehrejeme chorizo a odstavíme na teplé miesto.

  3. 3

    Sparené papriky ošúpeme, vyberieme jadrovník a pokrájame na rezance. Do misky dáme uvarenú quinou, brokolicu, fazuľky, pridáme nakrájanú papriku, olivy, nasekaný koriander a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme, pridáme výpek z choriza, šťavu z papriky a citrónovú šťavu. Premiešame, ozdobíme nakrájaným chorizom a prelejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia