Gravlax z lososa s červenou repou
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
Postup
-
1
Filetu z lososa uložíme na plech kožou nadol. Koriander popučíme v mažiari, zmiešame spolu so soľou, s cukrom, nastrúhanou kôrou z pomaranča a limetky, ginom a najemno nastrúhanou repou. Touto masou dôkladne pokryjeme lososa.
- 2
Takto pripravenú filetu zabalíme do potravinovej fólie a zaťažíme plechom, necháme odležať v chlade 24–48 hodín.
- 3
Po vytiahnutí lososa dôkladne očistíme, prípadne opláchneme studenou vodou, osušíme a krájame ostrým nožom na jemné plátky. Dekorujeme a podávame.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu