Gravlax z lososa s červenou repou

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
Gravlax z lososa s červenou repou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií

Suroviny

800 g (fileta s kožou)
2 ks väčšia
200 g
200 g
1 PL
40 ml
z 1 pomaranča
z 1 limetky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filetu z lososa uložíme na plech kožou nadol. Koriander popučíme v mažiari, zmiešame spolu so soľou, s cukrom, nastrúhanou kôrou z pomaranča a limetky, ginom a najemno nastrúhanou repou. Touto masou dôkladne pokryjeme lososa.

  2. 2

    Takto pripravenú filetu zabalíme do potravinovej fólie a zaťažíme plechom, necháme odležať v chlade 24–48 hodín.

  3. 3

    Po vytiahnutí lososa dôkladne očistíme, prípadne opláchneme studenou vodou, osušíme a krájame ostrým nožom na jemné plátky. Dekorujeme a podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Slané chuťovky, Studené pokrmy

Diskusia k receptu