Palacinkové batôžky so špenátom
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 7. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Palacinky: | |
125 g |
|
250 ml |
|
20 g |
|
2 ks |
|
1/2 KL (mletý) |
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
600 g (čerstvý listový) |
|
5 ks |
|
1 strúčik |
|
70 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradajky: | |
12 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
(tenké pásiky) |
|
Postup
-
1
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.
- 2
Plnka: Špenát umyjeme, oblanšírujeme vo vriacej vode a nadrobno nasekáme. Šalotku a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a na oleji krátko orestujeme. Pridáme creme fraiche a necháme krátko prevariť, pridáme soľ, korenie a nastrúhaný muškátový orech. Pridáme špenát a necháme prehriať.
- 3
Do každej palacinky vložíme porciu špenátu, palacinku zložíme do tvaru batôžka a zviažeme s vopred oblanšírovanými pásokmi póru.
- 4
Paradajky: Paradajky krátko oblanšírujeme vo vriacej vode, potom ich zbavíme šupky. Do panvice pridáme cukor, olej, skaramelizujeme, pridáme paradajky, sójovú omáčku, balzamikový ocot a soľ. Podávame k palacinkovým batôžkom.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu