Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 23. apríla 2019
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks
500 g
50 g
50 g
8 ks
10 g
10 g
50 g
200 g
10 g
250 ml
z 2 pomarančov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme. Pripravíme marinádu z bieleho jogurtu, tandoori korenia a tandoori pasty. Pridáme soľ a čierne korenie. Do marinády naložíme kačacie prsia a dáme na 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Polentu pripravíme podľa návodu na obale. Uvarenú vylejeme do formy, ktorú predtým vystelieme fóliou, a dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú polentu nakrájame a obalíme v panko strúhanke a vypražíme – vo fritéze alebo na panvici.

  3. 3

    Kokosové mlieko dáme do hrnca, pridáme pomarančovú šťavu, soľ, čierne korenie a koriander. Prevaríme, precedíme a vyšľaháme ponorným mixérom.

  4. 4

    Spodky pak choi blanšírujeme v slanej vode, vyberieme, osušíme, rozpolíme. Panvicu rozpálime a stíšime plameň. Pridáme olej a opečieme pak choi najprv z vnútornej strany. Pridáme čili nakrájané najemno, med a obrátime. Opečieme z ďalšej strany a pridáme maslo.

  5. 5

    Kačacie prsia vyberieme a očistíme od marinády. Na panvicu dáme slnečnicový olej a rozpálime ho. Stiahneme plameň a kačacinu opečieme kožou nadol dochrumkava na miernom plameni. Potom otočíme a opečieme z každej strany. Rúru rozohrejeme na 180 °C a vložíme do nej kačacie prsia. Pečieme 8 minút, vyberieme a necháme odležať.

  6. 6

    Kačacie prsia pokrájame na hrubšie plátky. Podávame s vypraženou polentou, pak choi a kokosovou omáčkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: