Losos v sezamovej kôrke s feniklovým pyré
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 4. novembra 2020
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 4. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Lososa obalíme v sezame a grilujeme asi minútu z každej strany – závisí od hrúbky a od preferovaného prepečenia. Potom ho dáme do rúry dopiecť alebo len odležať na panvici, aby sa neprepiekol.
- 2
Pyré pripravíme z fenikla a petržlenu. Obe suroviny nakrájame na menšie kúsky a na oleji opražíme dozlata. Pridáme soľ, korenie a zalejeme smotanou a trochou vody a varíme, až kým zelenina nebude mäkká.
- 3
Potom zeleninu scedíme (prebytočnú smotanu odložíme), dáme do mixéra spolu s maslom, rozmixujeme. Podľa potreby postupne prilievame odloženú smotanu, aby vzniklo jemné pyré. Dochutíme soľou, cukrom, korením, limetkovou šťavou. Na dozdobenie použijeme ochutený olej napríklad z koriandra, koriandrové alebo feniklové lístky.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite niekedy skúsim.