Dusené kuracie stehná
Dusené kuracie stehná

Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2018
Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá Zobraziť celý popisMám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá kúpiť zelenina od výmyslu sveta, aj keď najlepšia je taká, čo neprecestovala pol zemegule. A tak môžu byť adventné jedlá aj nápadité, chutné a nesmierne rôznorodé.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks
2 ks
4 strúčiky
2 PL
500 ml (alebo voda)
1 KL
1 KL mletý
1 ks
500 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme a v kĺbe prekrojíme. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na pásiky a cesnak na malé kocky.

  2. 2

    Do panvice dáme olivový olej a kuracie stehná opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme, pridáme pretlak a krátko nato zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme rascu, soľ, koriander, korenie a zakryté dusíme asi 30 minút.

  3. 3

    Kuskus: Fenikel umyjeme a odrežeme spodnú časť. Odrežeme stonky, ktoré nakrájame najemno. Fenikel nakrájame na tenké prúžky. Do hrnca pridáme olivový olej, opečieme fenikel, pridáme kuskus, ktorý zalejeme 500 ml vriacej vody a necháme 7 minút napučať, už nevaríme. Pridáme nakrájané stonky, maslo, limetkovú šťavu, soľ a korenie a vidličkou premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia