Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá Zobraziť celý popisMám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá kúpiť zelenina od výmyslu sveta, aj keď najlepšia je taká, čo neprecestovala pol zemegule. A tak môžu byť adventné jedlá aj nápadité, chutné a nesmierne rôznorodé.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a v kĺbe prekrojíme. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na pásiky a cesnak na malé kocky.
- 2
Do panvice dáme olivový olej a kuracie stehná opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme, pridáme pretlak a krátko nato zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme rascu, soľ, koriander, korenie a zakryté dusíme asi 30 minút.
- 3
Kuskus: Fenikel umyjeme a odrežeme spodnú časť. Odrežeme stonky, ktoré nakrájame najemno. Fenikel nakrájame na tenké prúžky. Do hrnca pridáme olivový olej, opečieme fenikel, pridáme kuskus, ktorý zalejeme 500 ml vriacej vody a necháme 7 minút napučať, už nevaríme. Pridáme nakrájané stonky, maslo, limetkovú šťavu, soľ a korenie a vidličkou premiešame.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu