Korenie nové celé

Korenie nové celé ako ingrediencia v receptoch:

  • Fazuľový prívarok (fotorecept)

    Fazuľový prívarok (fotorecept)

    Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

  • Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré

    Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré

    Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú múku, cibuľu upraženú na masti s nakrájanými srdcami. Všetko premiešame. Husacie prsia umyjeme, očistíme od kože a tuku, vysušíme,...

  • Furmanská fazuľa (fotorecept)

    Furmanská fazuľa (fotorecept)

    Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo. Potom pretekali s koňmi, kto urobí väčší prievan.

  • Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept)

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept)

    Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?

  • Divina so sviečkovou omáčkou (fotorecept)

    Divina so sviečkovou omáčkou (fotorecept)

    Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, naposledy však tento. Postup som získal z Bonviváni. sk, príprava je trocha zdĺhavá a netradičná ale konečný výsledok stojí za...

  • Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme...

  • Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a z rozdrvených borievok. Marinujeme asi 1 a pol dňa, podľa veľkosti panenky.

  • Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom (fotorecept)

    Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom (fotorecept)

    Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech. Dnes som pri príprave použila aj karamel.

  • Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)

    Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

  • Pivné koleno

    Pivné koleno

    Je to balzam pre oko aj žalúdok.

  • Kapustová polievka

    Kapustová polievka

    Celkom obyčajná, nezahustená kapustová polievka.

  • Rybacia polievka s paprikovou penou

    Rybacia polievka s paprikovou penou

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky, pridáme sladkú mletú papriku, zalejeme vodou, dáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, kapra a varíme...

  • Srnčie na smotane so žemľovou knedľou (fotorecept)

    Srnčie na smotane so žemľovou knedľou (fotorecept)

    Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju hlavne otec, ktorého to bolo obľúbene jedlo a od neho som sa ho naučila variť okrem iných aj ja. Omáčka...

  • Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa...

  • Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré jedlá.

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Pomaly varený bravčový bok s paprikou

    Pomaly varený bravčový bok s paprikou

    Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát. Od teraz ho budem robiť, len takto. Je ohromné mäkký a chutný. Čiže niečo aj pre skôr narodených a...

  • Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou (fotorecept)

    Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou (fotorecept)

    Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z rokov 70. Sú tam niektoré moc dobré recepty, niektoré som málo upravil. Ako aj tento, ale jadro ostalo....

  • Guláš z diviaka podľa mnícha (fotorecept)

    Guláš z diviaka podľa mnícha (fotorecept)

    Recept na tento guláš je v rodine už mnoho rokov.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist