Recepty, kde je korenie nové celé
Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru
zmiešame s créme fraiche,...
Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky
v paradajkovej omáčke.
Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som
ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....
Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo
potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...
Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu
očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme
do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný
mladý...
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g
zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...
Špišská polievka s údeným kolenom
U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj
iné. Zaradila by som tento recept k starým
babičkovským receptom....
Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...
Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme
a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca
dáme olivový olej, pridáme...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého
korenia a bobkového...
Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo
paradajok...
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Utopenci v aspiku
Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko,
zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne
sa jedáva na Veľkú...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
Segedínsky guláš
Z času na čas si doprajeme dobrý
segedínsky guláš, keď už sa
pustím do varenia, ...
Hustá šošovicová polievka
Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín,
vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...
Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.
Muflónie plece v pomalom hrnci
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla
a...

Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...

Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

Špišská polievka s údeným kolenom
U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...

Utopenci v aspiku
Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....

Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

Segedínsky guláš
Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...

Hustá šošovicová polievka
Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...

Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Muflónie plece v pomalom hrnci
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a...