Korenie nové celé

Recepty, kde je korenie nové celé

prazdny

Štrumby kubáňske plnené mäsom

Hovädzie mäso

Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....

prazdny

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke

Bravčové mäso

Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

prazdny

Hlivová smotanová polievka s chipsami

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

prazdny

Hrachová polievka s údenou klobáskou

Večera

Túto polievočku máme naozaj veľmi radi.

prazdny

Pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

prazdny

Veselá hamburská kýta

Bravčové mäso

Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Plnená paprika

Bravčové mäso

Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a...

prazdny

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Hlavné jedlá

Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

prazdny

Špišská polievka s údeným kolenom

Bravčové mäso

U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....

prazdny

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

prazdny

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

prazdny

Korenený kečup

Bezmäsité jedlá

Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

prazdny

Bravčová sviečková na smotane

Bravčové mäso

Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...

prazdny

Utopenci v aspiku

Večera

Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....

prazdny

Kuřecí polévka s domácími nudlemi

Kuracie mäso

Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Kysaná mléčná polévka s houbami

Večera

Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

prazdny

Eintopf - národné jedlo Nemecka

Národné jedlá EÚ

Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Hlavné jedlá

Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

prazdny

Žurek - národné jedlo Poľska

Národné jedlá EÚ

Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

prazdny

Segedínsky guláš

Bravčové mäso

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...

prazdny

Hustá šošovicová polievka

Bravčové mäso

Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...

prazdny

Tlačenka z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

prazdny

Muflónie plece v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a...

prazdny

Močing v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...