Korenie nové celé

Recepty, kde je korenie nové celé

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Hlavné jedlá

Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

Špišská polievka s údeným kolenom

Bravčové mäso

U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Korenený kečup

Bezmäsité jedlá

Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

Bravčová sviečková na smotane

Bravčové mäso

Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...

Utopenci v aspiku

Večera

Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....

Kuřecí polévka s domácími nudlemi

Kuracie mäso

Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Kysaná mléčná polévka s houbami

Večera

Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

Eintopf - národné jedlo Nemecka

Národné jedlá EÚ

Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Hlavné jedlá

Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Žurek - národné jedlo Poľska

Národné jedlá EÚ

Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

Segedínsky guláš

Bravčové mäso

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...

Hustá šošovicová polievka

Bravčové mäso

Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...

Tlačenka z pomalého hrnca

Bravčové mäso

Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Muflónie plece v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a...

Močing v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

Tofu sviečková na smotane

Bezmäsité jedlá

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový...

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

Srnčí guláš

Hlavné jedlá

Nevím jak, ale prostě jsem byl na vsi pasován na vaření gulášů. Ono se vlastně...

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Slovenská kapustnica

Bravčové mäso

Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...

Divina na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

Bravčové mäso

Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...

Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi...

Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením

Dezerty

Bezlepková roláda vylepšená tekvicovým pyré je trendom tejto jesene. Objavte aj vy, že maslová tekvica...

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

Bravčové mäso

Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...

Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom

Bezmäsité jedlá

Z časti masla, posekanej cibule a múky spravíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy,...