Tvarohové knedličky s jahodovým lekvárom fotorecept
Maškrta z detských čias.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 400 g |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| (alebo iný podľa chuti) |
|
| Na obalenie: | |
|
|
|
| Posýpka: | |
|
|
|
| (alebo vanilínový) |
|
| Na poliatie: | |
| roztopené |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Do misky si dáme 500 g tvarohu, 2 vajíčka, 400 g detskej krupice, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 80 g masla izbovej teploty, vanilínový cukor a štipku soli. Vypracujeme cesto.
-
3
Vypracované cesto je lepkavé a tak som použil mikroténové vrecko, dal som si ho na ruku, lyžicou nabral z cesta, dal do dlane a pomocou mokrej lyžice urobil v ceste jamku, do ktorej som dal lyžičku jahodového lekváru a zabalil ako knedličku.
-
4
Urobené knedličky obalíme v hladkej múke a dáme variť do osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú hore, vyberieme ich von na tanier.
-
5
Na panvici si nasucho opražíme strúhanku, pridáme nami vybraný cukor - škoricový alebo vanilínový. Opraženou ochutenou strúhankou posypeme knedličky a polejeme ich roztopeným maslom. A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ









Diskusia k receptu