Tvarohové knedličky s jahodovým lekvárom fotorecept
Foto: gordonko
Maškrta z detských čias.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
400 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
(alebo iný podľa chuti) |
|
Na obalenie: | |
|
|
Posýpka: | |
|
|
(alebo vanilínový) |
|
Na poliatie: | |
roztopené |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Do misky si dáme 500 g tvarohu, 2 vajíčka, 400 g detskej krupice, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 80 g masla izbovej teploty, vanilínový cukor a štipku soli. Vypracujeme cesto.
-
3
Vypracované cesto je lepkavé a tak som použil mikroténové vrecko, dal som si ho na ruku, lyžicou nabral z cesta, dal do dlane a pomocou mokrej lyžice urobil v ceste jamku, do ktorej som dal lyžičku jahodového lekváru a zabalil ako knedličku.
-
4
Urobené knedličky obalíme v hladkej múke a dáme variť do osolenej vody. Keď knedličky vyplávajú hore, vyberieme ich von na tanier.
-
5
Na panvici si nasucho opražíme strúhanku, pridáme nami vybraný cukor - škoricový alebo vanilínový. Opraženou ochutenou strúhankou posypeme knedličky a polejeme ich roztopeným maslom. A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu