Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
1,2 kg (najkrajšej časti typu sviečkovice) |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
5 zrniek |
|
700 g |
|
100 g |
|
10 g čerstvý |
|
100 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
25 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme do hrnca k cibuli, opražíme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ a varíme 15 minút.
- 2
Na rybu použijeme nadstavec na varenie v pare. Naukladáme doň ryby a dáme ich na 10 – 15 minút pariť nad vriacu zeleninovú zmes. Rovnako pripravíme aj romanesco a fava fazuľu.
- 3
Vydlabanú tekvicu nakrájame, dáme na plech spolu s tymianom a pečieme v rúre asi 25 minút pri 180 °C. Po upečení vložíme do thermomixu, pridáme soľ, kokosové mlieko a rozmixujeme na jemné pyré.
- 4
Papadum čipsy vypražíme v oleji. Citrónovú kôru a petržlenovú vňať nasekáme najemno a k zmesi primiešame soľ maldon.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu