Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 10. marca 2020
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg (najkrajšej časti typu sviečkovice)
50 g
50 g
50 g
50 g
1 ks
5 zrniek
700 g
100 g
10 g čerstvý
100 g
200 g
10 g
25 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme do hrnca k cibuli, opražíme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ a varíme 15 minút.

  2. 2

    Na rybu použijeme nadstavec na varenie v pare. Naukladáme doň ryby a dáme ich na 10 – 15 minút pariť nad vriacu zeleninovú zmes. Rovnako pripravíme aj romanesco a fava fazuľu.

  3. 3

    Vydlabanú tekvicu nakrájame, dáme na plech spolu s tymianom a pečieme v rúre asi 25 minút pri 180 °C. Po upečení vložíme do thermomixu, pridáme soľ, kokosové mlieko a rozmixujeme na jemné pyré.

  4. 4

    Papadum čipsy vypražíme v oleji. Citrónovú kôru a petržlenovú vňať nasekáme najemno a k zmesi primiešame soľ maldon.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia