Kaleráb

Kaleráb ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Bravčová panenka s jarnou zeleninou

    Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.

  • Recept bez obrázku

    Jarná polievka s krupicovými haluškami

    Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame na kolieska, časť ponecháme vcelku. Zeleninu opečieme na masle.

  • Recept bez obrázku

    Studený šalát z rybieho filé

    Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu podusíme na vode, pridáme filé a dusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Kalerábová polievka s krupicovými haluškami

    Kaleráb očistíme a postrúhame nahrubšie. V hrnci roztopíme masť, pridáme kaleráb, posolíme a chvíľu podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Slávnostná hovädzia polievka

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1, 5 l vody a varíme asi 90 minút.

  • Recept bez obrázku

    Polievka z miešanej zeleniny

    Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a udusíme namäkko s trochou vody.

  • Recept bez obrázku

    Polievka Julienne

    Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance a prikryjeme ju pokrievkou. Keď zelenina zmäkne, prilejeme vývar a necháme variť na miernom ohni. Po odstavení pridáme nasekanú...

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na čínsky spôsob

    Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu postáť. V rozpálenej masti opražíme cukor, pridáme pripravenú cibuľu, huby a na rezance nakrájanú šunku. Opražíme a premiešame...

  • Recept bez obrázku

    Kalerábový šalát so špenátom a arašidmi

    Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté ich očistíme a nadrobno nakrájame. Vňate umyjeme a najemno nasekáme. Z octu, 5 PL vody, soli, korenia a cukru urobíme nálev a odložíme ho nabok.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist