Foto: danculka
Keď sme nemali dobrú pivnicu na zeleninu a tiež,keď sa v jeseň vyberala zelenina,tak aj tú maličkú som vždy zúžitkovala,tieto recepty mám od mojej Zobraziť celý popisKeď sme nemali dobrú pivnicu na zeleninu a tiež,keď sa v jeseň vyberala zelenina,tak aj tú maličkú som vždy zúžitkovala,tieto recepty mám od mojej maminky, vždy sme mali plnú komoru....
Postup
-
1
Nálevu si uvarí asi toľko,podľa toho,koľko zeleniny budem mať na zaváranie,keď bude málo nálevu,tak dovarím.Takúto zeleninu používam,ako bežne čerstvú, aj do mäsových polievok,nenechá sa dlho sterilizovať a môžeš použiť,aj keď budeš variť hovädziu polievku,keď otvoríš pohár , už vtedy ti zavonia,ako zeleninová polievka.Tak a teraz k receptu,očistýme si rôznu zeleninu , akú používate,ja som dala mrkvu peržlen,kaleráb, a zeler,a lístky ligurčeka...
-
2
nakrájaš a poukladáš do pohárov a zaleješ nálevom z deka a vody,ktorý precedíme,v bývalom deku je najmenej tých smetí, preto som si kúpila deko,ale v CZ,ale použila som už aj zeko,nič sa nestalo...
-
3
zavíčkuješ a sterilizuješ 15_20 min, aby si ju mohla v polievke ešte variť s mäskom...
-
4
tak isto postupujem aj pri zelenine na sviečkovú,zeleninu nakájam na kocky a zalejem takýmto nalevom,tiež sterilizujem,tam už môžeme aj pridať pár minút,tu nám to nevadí,,môžeš použiť aj do zeleninovej polievky...
ukladam do kk