Hráškový prívarok

babkamt - fotkababkamt, 18. mája 2011
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
4 ks
1 ks
veľa
1 čl
1 PL
1 čl
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej,potom pridám mrkvu,kaleráb,chvíľu podusím v malom množstva vody (len aby bola zelenia zaliata(,asi po 8 min. pridám hrášok,ešte chvíľu podusím,pridám kurací bujón,soľ,cukor,petržlenovú vňať,trochu mletého bieleho korenia,nakoniec v troch vody rozmiešam múku,trochu zahustím a hotovo. Prívarok podávam s najlepšie novými zemiakmi s petžlenovou vňaťkou a cigánskou,párkom,fašírkou.......

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Od 6 hod.ráno som bola v záhrade,pred pol hodinou som sa vrátila,šup pod sprchu,rozmýšľala som,čo narýchlo uvariť,rozhodla som sa spraviť tento prívarok,lebo je rýchly,chutný a spotrebujem hráš ,iok z mrazničky,však nový už kvitne,rýchlo som pripravila všetko potrebné,no výsledok ma sklamal.Kúpený kaleráb mi celý obed znehodnotil,pôjde sliepkam.Kaleráb smrdí,asi je prehnojený,čo robí kontrola? Š koda môjho mladučkého sladkého hrášku......

Pridaj komentár k receptu: