Jesenná polievka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 18. októbra 2011
Jesenná polievka (fotorecept)
Foto: evusik

V nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili suché vňate a užili si krásny slnečný deň. A Zobraziť celý popisV nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili suché vňate a užili si krásny slnečný deň. A dnes som uvarila dobrú, hustú jesennú polievku na zahriatie bruška :-)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    zeleninu si načistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary - kolieska, kocky, slížiky. Vľavo je mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky. Vpravo je brokolica, zelená časť póru a hrášok, ten je tiež z našej záhradky ale samozrejme mala som ho v mrazničke.

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    koreňovú zeleninu (všetko čo je vľavo :-) orestujeme na troche oleja. Opekáme asi 5 minút, ja pridávam za malú lyžičku cukru aby sa ešte zvýraznila chuť mrkvy. Opekáme asi 10 minút potom zalejeme mäsovým vývarom a vriacou vodou. Osolíme, okoreníme a varíme až je zelenina mäkká. Ja som použila kurací vývar, ktorý som mala zamrazený v mrazáku. Môžete samozrejme použiť kocku bujónu.

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pór, brokolicu, hrášok a len krátko povaríme.

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako závarku som použila ovsené vločky, ktoré som nasucho opražila na panvici a potom vložila do horúcej polievky.

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme posekanou vňaťkou a podávame. Ak sa vám zdá, že v miske je veľa zeleniny tak takto to my máme radi. Veľa chrumkavej, nerozvarenej zeleniny zaliatej vývarom, ochutenej bylinkami a zahustenej ovsenými vločkami :-)

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a môžeme vyraziť na jesennú prechádzku :-)

    Jesenná polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

celero
zbožňujem takéto husté zeleninové polievky. tie opražené vločky v polievke sú dobrý nápad. určite vyskúšam. inak pekný nôž a pekné fotky. tá posledná je super :)
monzet
Takúto polievočku by som mohla aj každý deň :-))
alexola
aj ja mám rada takéto zeleninové polievky, no cez týždeň si na ich prípravu často nenájdem čas.. čoskoro urobím, dobrá inšpirácia @evusik
julica
Mňam, na takú budem mať zajtra určite chuť. Varievam aj ja takúto, niekedy všetko zmixujem, pridám aj balzamiko a cviklu, najnovšie všqk spolu so zeleninou varím aj zo dve hrste pšenice - vonia mi to ako škôlka :) (krásny pudlík)
pacik
Varievam dosť často, treba všetko zužitkovať a vločky v nej nemajú chybu :-)
danculka
Krásna pestrá,super,mne by stačila aj bez vločiek.:))))
evusik
ďakujem za seba aj za nášho malého nezbedníka :-)
môj muž večer skonštatoval že: "Dobré bolo, málo bolo"
@celero ten nôž dostal môj muž asi pred piatimi rokmi a od vtedy nedám naň dopustiť, neni nad dobrý nôž :-)
klaura
výborná, hustá polievočka ... takú milujem ...
zeleninovú robmím tak isto ... zeleninka musí ostať chrumkavá ... akurát nedávam lyžičku cukru ... vyskúšam tvoju radu ... :)
palokuchki
@evusik , polievka vyzera vynikajuco, pacia sa mi tam tie prazene ovsene vlocky. Ta hlavna fotka je velmi pekna. Ty hovoris ze si zobrala poslednu urodu zo zahrady a ja som si bola dneska nakupit semienka, lebo zajtra zacinam sadit.
marianne69
toto su najlepsie polievky,co zahrada ponukne,robievam tak casto ako sa len da..akurat vlocky neprazievam,len ich pridam do vriacej polievky
evusik
@palokuchki fúha, tak to si ani neviem predstaviť, že teraz sadiť... ale keď nám budeš vyvárať z čerstvej zeleniny bude ti len tíško závidieť :-)))
@marianne69 ono v tom veľký rozdiel nie je, len keď ich opražím zostanú chvíľu také chrumkavé a ja to mám tak rada. Keď sú ale dlhšie v polievke tak sa tá chrumkavosť stratí ....
babi
Parádna polievka, presne podľa mojej chuti, ešte aj tie vločky-super. Tiež zahusťujem polievku s vločkami, ale neopražim ich, musím to takto vyskúšať.
Je skvelé mať takú záhradku
hanach
milujem takúto polievočku a ja dávam aj pohánkové vločky. osvedčili sa
cica2
jééj koľko zeleninky, výdatná a výborná polievočka a aj posledné foto sa mi páči, krásny psík:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia