Foto: bejulienka
Pre vegetariánov ako stvorené, no aj pre "mäsožravcov" výborné pochúťka. A tá vôňa korenia, keď sa to varí.......úžas!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2-1 ks |
|
1/2 |
|
3 veľké ks |
|
3 lyžice |
|
2 veľké ks |
|
za hrsť čerstvo posekaná |
|
1/2 |
|
podľa počtu osôb |
|
1/2 stredne veľkej |
|
2-3 ružičky |
|
1 ks |
|
7 koliesok |
|
akékoľvek |
|
Postup
-
1
Všetko dávame podľa potreby. Len surovú zeleninu, žiadne konzervy či zaváraniny!Akúkoľvek zeleninu. Zemiaky varíme zvlásť ako prílohu! Zeleninu nakrájame na akékoľvek kúsky a dáme variť nad paru, resp. do parného hrnca-Zepter, Thermomix.../pre majiteľky Thermomixu-dám do nádoby zovrieť asi 3dl vody 5min, 100C, R1. Keď voda vrie, položím na nádobu Varomu, do spodnej časti dám zeleninu a do vrchnej zemiaky. Nastavím 30min, Varoma, R2/. Pridáme akékoľvek korenie-ja dávam 2 štipky mušk. oriešok, bazalku, majoránku, oregáno, prev. bylinky, tyminán, biele korenie, majoránku, kari a soľ.
-
2
Takže aj zeleninka aj zemiaky sú varené nad parou, len samostatne. Ako prílohu dávam na ozdobenie plátok syra, prípadne šľahašku či chren rozmiešaný so šľahačkou. Použiť len fantáziu!
- 3
Iná dekorácia...
- 3
Diskusia k receptu