Bravčová panenka s olivovou krustou

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011
Bravčová panenka s olivovou krustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
60 g
1000 g
 na kašu podľa potreby
100 g
100 g
30 g
100 g
80 g
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením, opečieme na polovici oleja a dáme s vetvičkou tymianu do rúry pri 160 oC na sedem minút. Olivovú krustu pripravíme spenením najemno nasekanej šalotky s posekanými olivami.

  2. 2

    Pridáme trochu masla a zasypeme strúhankou. Hotovú masu natrieme na panenku a necháme prudko zapiecť pod grilom.

  3. 3

    Podávame na zelenine, ktorú sme nakrájali na rezance, sparili a do chrumkava podusili na masle a pridali nasekanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

vcelka
Išten "bizoň"... to je super lahôdka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia