Bravčová panenka s olivovou krustou
Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 22. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením, opečieme na polovici oleja a dáme s vetvičkou tymianu do rúry pri 160 oC na sedem minút. Olivovú krustu pripravíme spenením najemno nasekanej šalotky s posekanými olivami.
- 2
Pridáme trochu masla a zasypeme strúhankou. Hotovú masu natrieme na panenku a necháme prudko zapiecť pod grilom.
- 3
Podávame na zelenine, ktorú sme nakrájali na rezance, sparili a do chrumkava podusili na masle a pridali nasekanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu