Domáce fliačky s kalerábom a mrkvou

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Obľúbené jedlo, ktoré robím po celý rok. Je to ľahké, vynikajúce jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 podľa chuti
200 g (gigant)
150 g strúhaná
2 lyžice
1 ks
štipka
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Z múky ,vajca, soli si vymiesim polotuhé cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkám, pokrájam na úzke pásy a potom priečne a vytváram kocky. Dám si do hrnca zovrieť vodu na vyvarenie cestovím s pridaním štipky soli.Zohrejem si v rajnici 2 lyžice oleja na ktorý dám pokrájanú cibuľu.Na opraženú cibuľu dám nastrúhaný kaleráb gigant, osolím, okorením a dusím do mäkka.Neskôr pridám ku kalerábu aj strúhanú mrkvu.Fliačky uvarím vo vriacej vode.Po uvarení ich vyberien na misu a primiešam dusený kaleráb s mrkvou a polejem rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

likalu
Takto robím kapustové fliačky. Na cibuľu pridám aj trochu cukru. Dá sa to konzumovať na slano, alebo na sladko. Moje deti majú na tom radi krištáľový cukor, ktorý im škrípe pod zubami.
izabella929
Ano, robím to aj ja, ale keďže som to kombinovala s mrkvou, ktorá je slkadkám už som nedala cukor, a ver mi, že nie je ani potrebný. Inak to záleží, aj od chute, možno práve tvojej..díky za kometárik.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia