Fajngemuse

verka1 - fotkaverka1, 10. júna 2011

Keď sa vraciam v myšlinkach do minulosti, tak ma napadlo, že moja mama robila fajngemuse, veľmi mi to chutilo a priznám sa, nejako som Zobraziť celý popisKeď sa vraciam v myšlinkach do minulosti, tak ma napadlo, že moja mama robila fajngemuse, veľmi mi to chutilo a priznám sa, nejako som na to pozabudla, až teraz ma to napadlo, vďaka mladej zeleninke. Vyskúšajte je to vynikajúce jedlo pre všetkých.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1-2 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Na masle osmažiť cibuľku, por, a ďalšiu zeleninu pokrájanú na kolieska. Posoliť a pokoreniť. Mám rada ked je toho korenia trošku viac. Podliať vodou. Udusiť.

  2. 2

    V mlieku rozhabarkovať hl.múku a žltko s troškou vegety. Vliať do zeleniny a krátko prevariť.

Diskusia k receptu

letisia
Tak toto mám veľmi rada. U nás sa to volá obyčajne. Zeleninový prívarok.
hubata
Aj u nás: "omača", ale dávam veľa, veľa zeleniny všeljakej, akú len doma nájdem. Priznám sa že potom ani neviem ako by som tú omáčku inak pomenovala - tak je to "omača". No a chlapi samozrejme to musia pokaziť mäsom: aspoň kúsok údeného, párok, klbásy, duseného hovädzieho, atď. (ale aspoň s touto omačou sa pojedia všetky zbytky doma). Je to fajn recept, pán Kaník by mal radosť ..... heh !
verka1
pán Kaník nech zabudne, ja som mala byť už v dôchodku a doondiali to, nechcem by vulgárna. Inak ja som to robila k plnenej pečenej telacej hruďke. ale najlepšie bolo to fajngemuse. A názov omača sa u nás bežne použiva, no sme Slovenky hihihihi
dogagador
ja to robim velmi podobne, ale len s mladou mrkvou k dusenemu kuratu a vzdy to ma uzasny uspech. skusim popridavat ostatnu zeleninu:-)
verka1
Marienka, ja robím takú jednoduchú plnku. Na údenej slaninke upražím cibuľu, por, zelenú papriku. Pridám na kocky pokrájané pečivo, žampiony a zalejom vajíčkami. Dochutím soľou, korením a vegetou. Keďže bola tá hruďka nízka, tak som ju prerezala a vytvorila plát do ktorého som plnku zarolovala a spojila ihlami. Capla do remosky, podliala trochou vody a dusila do makka. Takúto plnku robím aj do kury. Dobrú chuť!
elekra
@hubata , akurát sme včera v robote spomínali na túto omáčku (popravde je to prívarok, ale aj ja to volám omáčka). Robievam ju tak ako Ty, zo všetkej zeleninky. Milujem ju. @verka1 , som rada, že nie som v tom sama! Aj ja som už mala byť na dôchodku a vďaka Ľudovi sa ešte musím terigsť pár rokov do roboty! Ale receprík si pripomenula fajný.
hubata
Škoda že p. Kaník nechodí do Varechy, aby videl ako vedia slovenské maminy šetriť a poučiť sa z nich pri zostavovaní rozpočtu. Veru sú rodiny kde žena musí dobre vedieť obracať euráčiky aby sa všetko neprejedlo a zostalo aj na iné potrebné. No ale politika na Varechu nepatrí aj keď úzko súvisí s každou oblasťou nášho života - teda aj s jedlom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia