tento recept som získal od kamarátovej mami
Postup
-
1
Slaninu pokrájame na kocky a trochu opečieme.Opečenú slaninu vyberieme z kastróla a uložíme na tanier.Do vyškvarenej masti dáme na kocky pokrájane mäso a cibuľu.Trošku podusíme,pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu múky,ktirú dočervena opražíme,zalejeme všetko vínom a vodou tak,aby bolo mäso ponorené v šťave.
- 2
Keď šťava začne vrieť,pridáme podľa chuti soľ,čierne korenie,petržlenovú vňať,tymian a šalotky,pomaly dusíme pod pokrievkou.Keď je mäso napoly mäkké,pridáme na kolieska pokrájnú mrkvu,po 20 minútach na kocky pokrájany kaleráb a asi polhodinu pred dovarením olúpané zemiaky(pokrájané) a opečenú slaninu.Príloha zemiaky alebo chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu