Hovädzie ragú

peter64 - fotkaPeter64, 7. júna 2011 13:49
Ďalšie recepty »

tento recept som získal od kamarátovej mami

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Slaninu pokrájame na kocky a trochu opečieme.Opečenú slaninu vyberieme z kastróla a uložíme na tanier.Do vyškvarenej masti dáme na kocky pokrájane mäso a cibuľu.Trošku podusíme,pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu múky,ktirú dočervena opražíme,zalejeme všetko vínom a vodou tak,aby bolo mäso ponorené v šťave.

  2. 2

    Keď šťava začne vrieť,pridáme podľa chuti soľ,čierne korenie,petržlenovú vňať,tymian a šalotky,pomaly dusíme pod pokrievkou.Keď je mäso napoly mäkké,pridáme na kolieska pokrájnú mrkvu,po 20 minútach na kocky pokrájany kaleráb a asi polhodinu pred dovarením olúpané zemiaky(pokrájané) a opečenú slaninu.Príloha zemiaky alebo chlieb.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist