Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1000 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 15 g |
|
| (rozmarín, tymian, petržlenová vňať) |
|
| 150 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 2 cl |
|
| 250 g |
|
| Cesto na raviolu: | |
| 640 g |
|
| 240 g |
|
| 80 g |
|
| 46 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Očistené a odblanené jahňacie karé naložíme do oleja, cesnaku a byliniek. Potom opekáme na grile a dopečieme v rúre pri teplote 80 oC asi osem minút (odporúčam stredne prepečené alebo surovšie „rare”).
- 2
Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme špenátovú drvinu, by sme dostali zelenú farbu. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, vykrojíme štvorčeky na raviolu asi 5x5 cm, ktoré naplníme zmesou z ricotty a píniových orieškov, ochutenou soľou, asi tak 20–30 g plnky, a korením. Potrieme žĺtkami a priklopíme druhým štvorcom cesta a podľa okrúhlej formičky vykrojíme požadovaný tvar.
- 3
Varíme v osolenej vode 4 až 5 minút. Baklažán nakrájame na malé kocôčky, rozpustíme v hrnci med, vínny ocot, pridáme baklažán a podusíme do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kaleráb uvaríme v osolenej vode, ak ho chceme mať farebný, pridáme kurkumu, potom bude žltý.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu