Foto: tinca
Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj dnes. Ja ju robím takto.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
Koreňová zelenina+koreniny: | |
3 ks |
|
1 ks koreň |
|
1/2 ks -menší |
|
1 ks -menší |
|
1 ks |
|
1 hlávka |
|
1/2 ks -bledá |
|
3 ks |
|
1 kytička |
|
1 kytička |
|
1/2 kl |
|
|
|
polievkové |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme koreňovú zeleninu a všetko včetne vňatiek umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv mäso, osolíme. Po cca 1/2 hod. zoberieme penu, a pridáme koreňovú zeleninu a ostatné suroviny včetne vňatiek. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry. Sušené šupky z rajčín dodajú polievke peknú farbu.
- 2
Keď je všetko mäkké vyberieme na tanier mäso a zvlášť zeleninu. Potom si vývar precedíme cez husté sítko, ak je treba ešte doladíme chuť. Vyvaríme rezance.
- 3
Mojou najväčšou pochúťkou je varené mäsko z polievky, ktoré mám rada tak, že si dám do misky trošku vývaru, do ktorého pridám pochúťkový chren z pohárika a mäso tým prelejem. No a nemôže chýbať chlieb.
- 4
No a prečo je v názve bohatá? Lebo je tam všetko, mäsko, zelenina, rezance, čerstvá petržlenová vňať. ŽIADNA vegeta!
- 5
Na tanier naporcujeme rezance, na kocky pokrájanú zeleninu, obraté mäso z trupov,zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť! Ak mi zvýši vývar tak si ho v kockách zamrazím pre ďalšie použitie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj táto je určite dobrá.
krásna polievočka...mne sa zatiaľ vždy polievka zakalila keď som robila v hrnci, ale keď robím v kuchte je krásna číra..