Bohatá kuracia polievka

tinca - fotkatinca, 15. októbra 2011
Bohatá kuracia polievka
Foto: tinca

Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj dnes. Ja ju robím takto.

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
Koreňová zelenina+koreniny:
3 ks
1 ks koreň
1/2 ks -menší
1 ks -menší
1 ks
1 hlávka
1/2 ks -bledá
3 ks
1 kytička
1 kytička
1/2 kl
 polievkové

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme koreňovú zeleninu a všetko včetne vňatiek umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv mäso, osolíme. Po cca 1/2 hod. zoberieme penu, a pridáme koreňovú zeleninu a ostatné suroviny včetne vňatiek. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry. Sušené šupky z rajčín dodajú polievke peknú farbu.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké vyberieme na tanier mäso a zvlášť zeleninu. Potom si vývar precedíme cez husté sítko, ak je treba ešte doladíme chuť. Vyvaríme rezance.

  3. 3

    Mojou najväčšou pochúťkou je varené mäsko z polievky, ktoré mám rada tak, že si dám do misky trošku vývaru, do ktorého pridám pochúťkový chren z pohárika a mäso tým prelejem. No a nemôže chýbať chlieb.

    Bohatá kuracia polievka - obrázok 3
  4. 4

    No a prečo je v názve bohatá? Lebo je tam všetko, mäsko, zelenina, rezance, čerstvá petržlenová vňať. ŽIADNA vegeta!

  5. 5

    Na tanier naporcujeme rezance, na kocky pokrájanú zeleninu, obraté mäso z trupov,zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť! Ak mi zvýši vývar tak si ho v kockách zamrazím pre ďalšie použitie.

    Bohatá kuracia polievka - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
P.S. som nahnevaná na tie fotky nevyšli ako som chcela, mala som veľa záberov. A to som fotila foťákom.
@tinca čo ťa hnevá na fotografiach?Veď tá polievočka vonia až ku mne.A veru by som si z nej dala ako liek.Kuraciu polievočku milujem.Už som sa niekde s tým stretla,že dávajú do vývaru sušené šupky z rajčín.Musím to vyskúšať.Ináč v podstate moja polievočka obsahuje hádam všetko to,čo tvoja.Korenie dávam len čierne a nové.
A keby tak bola z domácej sliepky a z domácimi rezancami...
Aj táto je určite dobrá.