Bohatá kuracia polievka

tinca - fotkatinca, 15. októbra 2011
Bohatá kuracia polievka
Foto: tinca

Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj dnes. Ja ju robím takto.

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
Koreňová zelenina+koreniny:
3 ks
1 ks koreň
1/2 ks -menší
1 ks -menší
1 ks
1 hlávka
1/2 ks -bledá
3 ks
1 kytička
1 kytička
1/2 kl
 polievkové

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme koreňovú zeleninu a všetko včetne vňatiek umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv mäso, osolíme. Po cca 1/2 hod. zoberieme penu, a pridáme koreňovú zeleninu a ostatné suroviny včetne vňatiek. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry. Sušené šupky z rajčín dodajú polievke peknú farbu.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké vyberieme na tanier mäso a zvlášť zeleninu. Potom si vývar precedíme cez husté sítko, ak je treba ešte doladíme chuť. Vyvaríme rezance.

  3. 3

    Mojou najväčšou pochúťkou je varené mäsko z polievky, ktoré mám rada tak, že si dám do misky trošku vývaru, do ktorého pridám pochúťkový chren z pohárika a mäso tým prelejem. No a nemôže chýbať chlieb.

    Bohatá kuracia polievka - obrázok 3
  4. 4

    No a prečo je v názve bohatá? Lebo je tam všetko, mäsko, zelenina, rezance, čerstvá petržlenová vňať. ŽIADNA vegeta!

  5. 5

    Na tanier naporcujeme rezance, na kocky pokrájanú zeleninu, obraté mäso z trupov,zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť! Ak mi zvýši vývar tak si ho v kockách zamrazím pre ďalšie použitie.

    Bohatá kuracia polievka - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@tinca čo ťa hnevá na fotografiach?Veď tá polievočka vonia až ku mne.A veru by som si z nej dala ako liek.Kuraciu polievočku milujem.Už som sa niekde s tým stretla,že dávajú do vývaru sušené šupky z rajčín.Musím to vyskúšať.Ináč v podstate moja polievočka obsahuje hádam všetko to,čo tvoja.Korenie dávam len čierne a nové.
@tatranka Marti staré gazdinky sa vždy zhodnú,ďakujem pekne @ancicka rezance boli domáce, ale krájané na strojčeku, nie ručne. Zo sliepky nerobím, je tam veľa tuku,nemôžem mastn,é táto je pre mňa lahodnejšia. Jasné že je aj taká dobrá.
Podobnú varím aj ja + ešte kelový list ( v záhrade je ešte ružičkový, tak jeden - dva listy pridám do polievky a tak, ako @tatranka ,a paradajkových šupiek som si pár vysušila, ale veru som včera (tiež v sobotu večer) zabudla.
Ani ja nedavam do takejto polievky vegetu... ved by to bol hriech! Len mi povedz,nestipe to tak trosku,ked je tam ten chren? Alebo to ani necitit?Inak,jedine,co mi nechuti v nedelnajsej polievke je cesnak ... Ked zbadam,ako sa v nej vari , tu polievku si nedam ... akosi mi tam nepasuje (nic v zlom).
Tá polievka bola určite dobrá,tiež robím také "bohaté" polievky.Tie sušené šupky z rajčin nepoznám.Môj otec dával do takejto polievky variť čerstvú rajčinu.Ja dávam na zabarvenie trošku kurkumy a cibuľu aj s poslednou šupkou.
o tych šupkách z rajčín počujem prvýkrát, no a vegete sa už aj ja dosť vyhýbam...nejako mi začala "nevoniať":)
krásna polievočka...mne sa zatiaľ vždy polievka zakalila keď som robila v hrnci, ale keď robím v kuchte je krásna číra..

Pridaj komentár k receptu: