Foto: ekuricova
Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v letných mesiacoch. Stačí k nemu len nejaký dobrý Zobraziť celý popis Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v letných mesiacoch. Stačí k nemu len nejaký dobrý šalát. Nám najviac chutí s uhorkovým šalátom zmiešaným s kyslou smotanou. Je to fajn recept, pretože sa ingrediencie dajú obmieňať podľa chuti.
Postup
-
1
Kaleráby očistíme a povaríme v slanej vode domäkka. Potom ich necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky alebo kocky.
-
2
Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom, vložíme kaleráb. Uložíme nadrobno nakrájanú šunku a polovicu postrúhaného syra.
-
3
Zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme syrom a zapečieme. Bešamelová omáčka: Maslo roztopíme, pridáme trocha múky, zmiešame zápražku a pridáme mlieko. Uvaríme do zhustnutia. Pridáme žĺtok, petržlenovú vňať, šťavu z citróna.
Diskusia k receptu