Zapekaný kaleráb fotorecept

ekuricova - fotkaekuricova, 4. júna 2011
Zapekaný kaleráb (fotorecept)
Foto: ekuricova

Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v letných mesiacoch. Stačí k nemu len nejaký dobrý Zobraziť celý popis Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v letných mesiacoch. Stačí k nemu len nejaký dobrý šalát. Nám najviac chutí s uhorkovým šalátom zmiešaným s kyslou smotanou. Je to fajn recept, pretože sa ingrediencie dajú obmieňať podľa chuti.

Suroviny

4 ks mladý
100 g
100 g strúhaný
  na vymastenie pekáča
Bešamelová omáčka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Kaleráby očistíme a povaríme v slanej vode domäkka. Potom ich necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky alebo kocky.

    Zapekaný kaleráb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom, vložíme kaleráb. Uložíme nadrobno nakrájanú šunku a polovicu postrúhaného syra.

    Zapekaný kaleráb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme syrom a zapečieme. Bešamelová omáčka: Maslo roztopíme, pridáme trocha múky, zmiešame zápražku a pridáme mlieko. Uvaríme do zhustnutia. Pridáme žĺtok, petržlenovú vňať, šťavu z citróna.

    Zapekaný kaleráb (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lyali
Takéto môžem. Fajn tip na prípravu kalerábu. KK :-)
marianne69
trosku si ho upravim na svoje kopytko a mam skvely recept na kalerab,dakujem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia