Foto: amelie
Jednoduchá polievka, obľúbená v našej rodine. Zasýti aj zahreje.
Suroviny
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks + vňať |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
1,5 l alebo hovädzí |
|
2 ks alebo kapustný list |
|
1 hrsť |
|
10-15 g |
|
1 pl |
|
, korenie |
|
zavárka: | |
|
|
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu nakrájame na jemnú julienne.
-
2
Šalotku posekáme nadrobno a speníme na olivovom oleji, ku ktorému pridáme maslo asi vo veľkosti vlašského orecha. Pridáme zeleninu a chvíľku restujeme. Podlejeme asi 100 ml vývaru - urobila som vývar z kuracích krídel a trupov z kuriatok kúpených na farme. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
-
3
Potom zalejeme zvyšným vývarom, pridáme tenké pásiky kelových alebo kapustných listov a hrášok a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a zavaríme mäsové knedličky. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Cestoviny na zavárku uvaríme osobitne - malé množstvo, asi 2 hrste suchých cestovín, najlepšie fliačkov. Uvarené fliačky dáme na dno taniera a na ne nalejeme horúcu polievku s mäsovými knedličkami.
Diskusia k receptu