Vývar so zimnou zeleninou

amelie - fotkaamelie, 3. januára 2012
Vývar so zimnou zeleninou
Foto: amelie

Jednoduchá polievka, obľúbená v našej rodine. Zasýti aj zahreje.

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
1 ks + vňať
1/2 ks
1/4 ks
1,5 l alebo hovädzí
2 ks alebo kapustný list
1 hrsť
10-15 g
1 pl
 , korenie
zavárka:




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu nakrájame na jemnú julienne.

    Vývar so zimnou zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Šalotku posekáme nadrobno a speníme na olivovom oleji, ku ktorému pridáme maslo asi vo veľkosti vlašského orecha. Pridáme zeleninu a chvíľku restujeme. Podlejeme asi 100 ml vývaru - urobila som vývar z kuracích krídel a trupov z kuriatok kúpených na farme. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.

    Vývar so zimnou zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Potom zalejeme zvyšným vývarom, pridáme tenké pásiky kelových alebo kapustných listov a hrášok a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a zavaríme mäsové knedličky. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Cestoviny na zavárku uvaríme osobitne - malé množstvo, asi 2 hrste suchých cestovín, najlepšie fliačkov. Uvarené fliačky dáme na dno taniera a na ne nalejeme horúcu polievku s mäsovými knedličkami.

    Vývar so zimnou zeleninou - obrázok 3

Diskusia k receptu

mata3636
julienne je spôsob krájania, tak ho nemôžme pridať do polievky. ale inak polievka pekná, sýta
damisa
aj ja som dnes varila zeleninovú polievku, len krájam všetku zeleninu na kocky a robím krupicové noky do nej
lyali
Tvoja polievočka sa mi páči. KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia