Jednoduchá polievka, obľúbená v našej rodine. Zasýti aj zahreje.
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks + vňať | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 l alebo hovädzí | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks alebo kapustný list | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 10-15 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pl | 
                                                             | 
                                                    
| , korenie | 
                                                             | 
                                                    
| zavárka: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Koreňovú zeleninu nakrájame na jemnú julienne.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Šalotku posekáme nadrobno a speníme na olivovom oleji, ku ktorému pridáme maslo asi vo veľkosti vlašského orecha. Pridáme zeleninu a chvíľku restujeme. Podlejeme asi 100 ml vývaru - urobila som vývar z kuracích krídel a trupov z kuriatok kúpených na farme. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Potom zalejeme zvyšným vývarom, pridáme tenké pásiky kelových alebo kapustných listov a hrášok a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a zavaríme mäsové knedličky. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Cestoviny na zavárku uvaríme osobitne - malé množstvo, asi 2 hrste suchých cestovín, najlepšie fliačkov. Uvarené fliačky dáme na dno taniera a na ne nalejeme horúcu polievku s mäsovými knedličkami.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu