Foto: izabella929
Priznám sa, že som túto polievku dnes varila prvý krát, takže nemôžem napísať, že patrí medzi naše obľúbené jedlá..no , po dnešnom dni veru Zobraziť celý popisPriznám sa, že som túto polievku dnes varila prvý krát, takže nemôžem napísať, že patrí medzi naše obľúbené jedlá..no , po dnešnom dni veru viac nezaváham..je skutočne výborná..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
hrsť |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 koliesko (gigant) |
|
1/2 malej hlávky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
štipka |
|
1/4 kávovej lyžičky |
|
štipka |
|
1 ks |
|
štipka domáci sušený |
|
2 strúčiky |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Keďže som túto vynikajúcu polievku varila prvý krát, nič som nefotila, lebo som mala v tom zmätok, nevedela som, ako sklbim rôzne strukoviny v dlžke varenia..Najprv som si večer namočila strakatú fazuľu a lúpaný hrach...ten sa mi pozdával za najtvrdší a toho som sa bála, že sa mi včas neuvarí..napriek tomu som ich dala variť s fazuľou spolu..povarila som ich pol hodinu, vodu som z nich zliala.Na lyžici masti som spenila cibuľku nakrájanú na drobno, pridala som k nej na kocky a koliesla pokrájanú všetku zeleninu a orestovala som ich spolu. Keď som videla, že zelenina má zlatú farbu, posypala som ju červenou paprikou.
- 2
Všetko som spolu pomiešala a zaliala vodou.Tento základ som dala do veľkého hrnca do ktorého som pridala fazuľu, hrach , umyté jačmenné krúpy a údené rebierko.Toto všetko sa varilo spolu.V inejrajničke som dala variť umytú prebratú šošovicu a na tú som dohliadala, aby sa mi nerozvarila..keď bola uvarená odliožila som ju bokom.Zatial som si očistila zemiaky, pokájala som ich na malé kocky..Keď boli strukoviny a mäsko uvarené, pridala som k nim nakrájané zemiaky a opäť som čakala, kým sa mi uvaria.Keď už boli skoro mäkké pridala som do hrnaca aj varenú šošovicu.Vo 2 dc vody som rozmiešala 2 lyžice
- 3
hladkej múky a pridala som ju do polievky..polievku som dochutila soľou, korením, popučeným cesnakom./ja zápražky nerobím,lebo ich neznášam/ ešte pred záverečným dokončením, som pridala čubricu a moju vynikajúcu doma vypestovanú majoránku..rebierko som vybrala, kosť som dala havkovi a mäsko som pokrájala na kocky...bolo ho približne asi 5 dg..takže iba pre chuť..priznám sa, že táto polievka mi veľmi chutila a veru ju budem variť častejšie...dobrú chuť......
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
som rada,že si mi ju pripomenula.