Hŕstková polievka s údeným rebierkom

izabella929 - fotkaizabella929, 4. januára 2012

Priznám sa, že som túto polievku dnes varila prvý krát, takže nemôžem napísať, že patrí medzi naše obľúbené jedlá..no , po dnešnom dni veru Zobraziť celý popisPriznám sa, že som túto polievku dnes varila prvý krát, takže nemôžem napísať, že patrí medzi naše obľúbené jedlá..no , po dnešnom dni veru viac nezaváham..je skutočne výborná..

150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

hrsť
hrsť
hrsť
hrsť
100 g
2 ks
1 koliesko (gigant)
1/2 malej hlávky
2 ks
1 ks
2 lyžice
štipka
1/4 kávovej lyžičky
štipka
1 ks
štipka domáci sušený
2 strúčiky
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Keďže som túto vynikajúcu polievku varila prvý krát, nič som nefotila, lebo som mala v tom zmätok, nevedela som, ako sklbim rôzne strukoviny v dlžke varenia..Najprv som si večer namočila strakatú fazuľu a lúpaný hrach...ten sa mi pozdával za najtvrdší a toho som sa bála, že sa mi včas neuvarí..napriek tomu som ich dala variť s fazuľou spolu..povarila som ich pol hodinu, vodu som z nich zliala.Na lyžici masti som spenila cibuľku nakrájanú na drobno, pridala som k nej na kocky a koliesla pokrájanú všetku zeleninu a orestovala som ich spolu. Keď som videla, že zelenina má zlatú farbu, posypala som ju červenou paprikou.

  2. 2

    Všetko som spolu pomiešala a zaliala vodou.Tento základ som dala do veľkého hrnca do ktorého som pridala fazuľu, hrach , umyté jačmenné krúpy a údené rebierko.Toto všetko sa varilo spolu.V inejrajničke som dala variť umytú prebratú šošovicu a na tú som dohliadala, aby sa mi nerozvarila..keď bola uvarená odliožila som ju bokom.Zatial som si očistila zemiaky, pokájala som ich na malé kocky..Keď boli strukoviny a mäsko uvarené, pridala som k nim nakrájané zemiaky a opäť som čakala, kým sa mi uvaria.Keď už boli skoro mäkké pridala som do hrnaca aj varenú šošovicu.Vo 2 dc vody som rozmiešala 2 lyžice

  3. 3

    hladkej múky a pridala som ju do polievky..polievku som dochutila soľou, korením, popučeným cesnakom./ja zápražky nerobím,lebo ich neznášam/ ešte pred záverečným dokončením, som pridala čubricu a moju vynikajúcu doma vypestovanú majoránku..rebierko som vybrala, kosť som dala havkovi a mäsko som pokrájala na kocky...bolo ho približne asi 5 dg..takže iba pre chuť..priznám sa, že táto polievka mi veľmi chutila a veru ju budem variť častejšie...dobrú chuť......

Diskusia k receptu

irenaw
hŕstkovou aj u nás všetkých poteším :)
rein
ok,ale fujchujcinan skritizuje
minikucharka
Oooj už na obrázku vidno,že sa Vám vydarila..:D Ja napríklad keď varíme doma polievku a mamka sa ma opýta akú chcem tak len hrskovú polievku s údeným rebierkom...
dorisa
Lučenec, moje rodne mesto, a tie tvoje recepty, moja kuchyňa:)))) to je vyznanie!!!!
enapo
ja tiež robievam hrskovú polievku, so všetkými prísadami ako máš ty, ale ja si to uľahším. V obchode dostať zmes, kde je všetko volá sa to hrstka a varím ju v tlakovom hrnci a máj ju hotovú za 30 minút
izabella929
@enapo...viem o tom, videla som ju v ovchode, nejak som tomu nevenovala pozornosť, ale kúpim si ju, nebudem mať roztržité varenie, kedy neviem, čo sa mi za ako dlho uvarí...) díky pekne.-)
cica2
lákavo a krásne si všetko pripravila, čo je na tom stole :))
ola111
Táto patrí k mojim obľúbeným polievkam,veru som ju dávno nevarila,
som rada,že si mi ju pripomenula.
modrykamen
Robím podobne, akurát že využívam len vodu, v ktorej sa varilo údené mäso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia