Rýchla zeleninová polievka

bobox - fotkabobox, 28. októbra 2011
Rýchla zeleninová polievka
Foto: bobox

Toto je moja veľmi obľúbená polievka, lebo sa dá spraviť na 100 spôsobov, z čerstvej aj mrazenej zeleniny- všetko záleží len na Vašej chuti a nápaditosti

5-6
porcií
5 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
1 ks
5-6 ružičiek
1/2 ks
1/4 ks
100-150 g
2 ks
1 čl
1-2 čl
1 ks
1-2 ks
 ,alebo sušený cesnak

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame na kolieska aj so zelenou časťou, očistíme zeleninu a nakrájame na kocky, kolieska alebo pásiky-komu sa ako páči. V hrnci rozohrejeme olej a dáme do neho všetku zeleninu okrem a karfiolu. Osolíme, okoreníme č.korením, cesnakom, paprikovou pastou, podlejeme trochou vody( môže byť aj vývar, bujón atď) a dusíme.

  2. 2

    Keď je zelenina polomäkká, pridáme karfiol (niekedy pridám aj brokolicu) a zemiaky nakrájané na hranolčeky, kocky- zase len podľa vkusu kuchára alebo " papáčov" a zalejeme horúcou vodou (ja ju zvyknem zohriať v rýchlovarnej kanvici, keď použijem vývar tak v mikrovlnke), pridáme zmes polievkového korenia (kupujem namiešané-obsahuje ligurček,pažítku, zeler. a petržl. vňať) a dovaríme. Namiesto polievkového korenia môžeme použiť aj petržl. a zelerovú vňať, pažítku (čerstvú).

  3. 3

    K tejto polievke zvyknem vyvárať najčastejšie krupicové halušky, ale veľmi dobré sú k tomu aj bešamelové halušky alebo akékoľvek iné cestoviny. Podlievať zeleninu pri varení môžeme čímkoľvek -či už iba vodou alebo mäsovým vývarom, bujónom. Kto má rád vegetu, tiež si môže pridať-ja osobne ju veľmi nepoužívam. Čas prípravy sa líši od toho, či použijeme čerstvú alebo mrazenú zeleninu

Diskusia k receptu

laurisia
Mám veľmi rada zeleninové polievky a aj táto Tvoja vypadá fajn. Len som sa chcela spýtať - nedoplnil by si recept o to, ako robíš tie bešamelové halušky? :-) Ďakujem
janger
Aj ja mam rada taketo polievky huste od zeleniny...