Foto: bobox
Toto je moja veľmi obľúbená polievka, lebo sa dá spraviť na 100 spôsobov, z čerstvej aj mrazenej zeleniny- všetko záleží len na Vašej chuti Zobraziť celý popisToto je moja veľmi obľúbená polievka, lebo sa dá spraviť na 100 spôsobov, z čerstvej aj mrazenej zeleniny- všetko záleží len na Vašej chuti a nápaditosti
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
1 ks |
|
5-6 ružičiek |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
100-150 g |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
1-2 čl |
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
,alebo sušený cesnak |
|
|
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame na kolieska aj so zelenou časťou, očistíme zeleninu a nakrájame na kocky, kolieska alebo pásiky-komu sa ako páči. V hrnci rozohrejeme olej a dáme do neho všetku zeleninu okrem a karfiolu. Osolíme, okoreníme č.korením, cesnakom, paprikovou pastou, podlejeme trochou vody( môže byť aj vývar, bujón atď) a dusíme.
- 2
Keď je zelenina polomäkká, pridáme karfiol (niekedy pridám aj brokolicu) a zemiaky nakrájané na hranolčeky, kocky- zase len podľa vkusu kuchára alebo " papáčov" a zalejeme horúcou vodou (ja ju zvyknem zohriať v rýchlovarnej kanvici, keď použijem vývar tak v mikrovlnke), pridáme zmes polievkového korenia (kupujem namiešané-obsahuje ligurček,pažítku, zeler. a petržl. vňať) a dovaríme. Namiesto polievkového korenia môžeme použiť aj petržl. a zelerovú vňať, pažítku (čerstvú).
- 3
K tejto polievke zvyknem vyvárať najčastejšie krupicové halušky, ale veľmi dobré sú k tomu aj bešamelové halušky alebo akékoľvek iné cestoviny. Podlievať zeleninu pri varení môžeme čímkoľvek -či už iba vodou alebo mäsovým vývarom, bujónom. Kto má rád vegetu, tiež si môže pridať-ja osobne ju veľmi nepoužívam. Čas prípravy sa líši od toho, či použijeme čerstvú alebo mrazenú zeleninu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/besamelove-halusky/21473-recept...