Nátierka - šalát fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 8. októbra 2011
Nátierka - šalát (fotorecept)
Foto: katka78

Pôvodne to bol šalát, ale ja ho servírujem väčšinou ako nátierku na chlieb/pečivo.

Suroviny

1 kg
3 ks
2 ks
1/4 ks
1/4 ks
250 g /čingovská
2 PL
2 PL
1 pohár
na dochutenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

  2. 2

    Zeleninu vcelku uvaríme do polomäkka.

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode (ja dávam aj bobkáč a celé nové+čierne korenie).

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Salámu nakrájame na menšie kúsky. Pridáme majonézu, cukor, ocot.

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme vychladnuté zemiaky a zeleninu, oboje najemno nastrúhané.

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ochutíme soľou, korením, worchestrovou omáčkou a premiešame.

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame vychladené.

    Nátierka - šalát (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Nátierky, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

helca103
robievam podobnú nátierku čo špajza a chladnička dá..... chutí aj na hriankach
katka78
Ešte je aj prudko jedlý. Keď mi povedali, že šalát z mrkvy, zeleru, petržlenu, mrkvy.. ohŕňala som nos, ale keď som ochutnala, zamilovala som sa. Je to už vyše 6 rokov, čo ho robievam (väčšinou z polovičnej dávky, sme len dvaja) a vždy keď ho máme, každú chvíľu leziem do chladničky a vyjedám :)
katka78
Kto chce mať zdravšiu verziu, použije namiesto majonézy nízkotučný biely jogurt, alebo akúkoľvek zdravšiu obdobnú náhradu - sú rôzne recepty na domáce zeleninové "majonézy" a "tatarky". Saláma sa dá tiež nahradiť napr. tofu, alebo niečím zdravším, resp, diétnejším. Takýto šalát síce bude chutiť už inak, ale verím, že tiež dobre! A aj o tom je predsa varenie :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha