Foto: jeanine
Sviečková na smotane a karameli, ktorá mi veľmi chutí a možno zachutí aj Vám a možno si ju takú doma robíte tiež :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme speniť väčšiu cibuľu a do nej vložíme všetku najkrájanú zeleninu. Zalejeme vodou a pridáme mäsko v celku. Okoreníme až keď to zovrie. Potom varíme do zmäknutia. (cca. 2-3 hodiny)
- 2
Mäsko + čierne korenie vyberieme, môžme odliať do pohára aj trošku vývaru (potom ho pridáme, ak omáčka bude príliš hustá) a zvyšok vývaru so zeleninkou rozmixujeme.
- 3
Zvlášť si z cukru urobíme karamel (pozor, aby nezhorkol, stačí chvíľka) a ten potom pridáme za stáleho miešania k rozmixovanej zelenine. Vlejeme ešte smotanu a necháme prevariť za stáleho miešania. Nakoniec dochutíme a môžeme ozdobiť čučoriedkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/svieckova-s-masom-v-kavovej-mar...