Sviečková ako chutí nám

jeanine - fotkajeanine, 22. apríla 2011
Sviečková ako chutí nám
Foto: jeanine

Sviečková na smotane a karameli, ktorá mi veľmi chutí a možno zachutí aj Vám a možno si ju takú doma robíte tiež :)

6
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

 1 kg chudé
3 väčšie
1
6 väčšie
1
1
 1 PL
 aj celé
 0,5 l
 5 PL




Postup

  1. 1

    Dáme speniť väčšiu cibuľu a do nej vložíme všetku najkrájanú zeleninu. Zalejeme vodou a pridáme mäsko v celku. Okoreníme až keď to zovrie. Potom varíme do zmäknutia. (cca. 2-3 hodiny)

  2. 2

    Mäsko + čierne korenie vyberieme, môžme odliať do pohára aj trošku vývaru (potom ho pridáme, ak omáčka bude príliš hustá) a zvyšok vývaru so zeleninkou rozmixujeme.

  3. 3

    Zvlášť si z cukru urobíme karamel (pozor, aby nezhorkol, stačí chvíľka) a ten potom pridáme za stáleho miešania k rozmixovanej zelenine. Vlejeme ešte smotanu a necháme prevariť za stáleho miešania. Nakoniec dochutíme a môžeme ozdobiť čučoriedkami.

Diskusia k receptu

sovka62
Robím podobne, ale mäso vždy najprv poopekám z každej strany, potom na výpeku dusím zeleninu a koreniny si dávam do vajíčka na varenie čaju, aby som ho pred mixovaním nemusela loviť z hrnca. Karamel som nepridávala, ale musí tomu dať výbornú chuť a farbu, takže toto si od teba odkukám. Ďakujem.
gittka
s karamelom robieva moja mama,ja len klasicky.ale asi skusim aj s karamelom...pripomenie my to detstvo...D
evanaaa
Aj ja si mäso opečiem, skúšala som už aj v rúre ho piecť so zeleninou, len škoda, ten karamel nemôžem, ale zasa robím zátrepku a do tej dám PL horčice. Samozrejme, trochu osladím ( samozrejme, trochum osladím, miesto karamelu).
evanaaa
Jeanine, pekne to máš na tom tanieri naservírované, to láka k zjedeniu.
jeanine
Ďakujem Vám všetkým za príjemné reakcie, mala som aj trošku strach sem pridať recepty, predsa len, som začiatočník v kuchyni, a aj tie fotky nie sú také, aké by mohli byť a preto si vážim Vaše pozitívne komentáre. :)
cica2
si šikuľka, sviečková sa ti krásne vydarila, mňam...a teším sa na ďalšie tvoje recepty! :))
jerica
@jeanine nemaj strach , si šikulka len pridávaj a odkukávaj , ja som sa tiež čo to tu naučila.