Foto: izabella929
Veľmi lahodná polievka.Máme ju radi.Robíme ju tak často, ako sa dostaneme ku kvalitnénu karfiolu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si zájdem na záhradu a pozbieram si všetko, čo potrebujem.Pozbieram zeleninu, umyjem a očistím.Vo vode ju poriadne umyjem a pokrájam na kolieska.Kaleráb a zeler na kocky.Na lyžici masti si opražím cibuľku a cesnak pokrájané na kocky, keď je opražená na sklovito pridám všetku pokrájanú zeleninu a chvíľku ju dusím a stále miešam.Keď je udusená, pridám červenú mletú papriku,všetko zamiešam a podlejem vodou.Dám do hrnca toľko vody, koľko chcem mať polievky.Počkám, kým sa voda začne vrieť a potom pridám na ružičky rozobratý karfiol. Osolím , okorením a prikryjem pokrievkou, aby sa polievka uvarila.
- 2
Asi po pol hodine je polievka hotová.Na koniec ešte pridám pokrájanú petrežlenovú vňať a aj zelerovú...ešte dochutím podľa potreby a môžeme naberať mna taniere. Dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu