Foto: izabella929
Vynikajúca,je v nej veľa zeleninky.Preto, že má m vlastný zaváraný hrášok z mojej záhrady, robím túto polievočku často.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu umyjem, pokrájam na malé šikmé kúsky.Na oleji opražím krátko cibuľu a cesnak a pridám aj pokrájanú zeleninu ahrášok, dusím za stáleho miešania asi 15 minút.Potom pridám štipku mletej červenej papriky, zamiešam a podlejem všetko vodou.Doplním tolľko vody, koľko chcem mať polievky.Pridám ešte zeleninový bujon a varím, kým sa zelenina celkom neuvarí.Do menšej rajnice si dám zovrieť vodu, osolím a keď začne vrieť, zavarím malé množstvo cestovín.Tento raz som použila farfalle. Uvarené pridám do polievky.Nakrájam petržlenovú vňať a polievka je hotová.
Diskusia k receptu