Foto: cherryvsky
Kúpil som raz synovi balíček zeleninových čipsov, veľmi mu chutnali, ale ich cena je pekelná. Tak som ich spravil doma a čo najpohodlnejšie. Mrkva, Zobraziť celý popisKúpil som raz synovi balíček zeleninových čipsov, veľmi mu chutnali, ale ich cena je pekelná. Tak som ich spravil doma a čo najpohodlnejšie. Mrkva, pašternák, kaleráb, cvikla, na zeler som zabudol, očistiť, pokrájať, a šup do vlnky. Robím tak aj zemiakové. Deťom a aj mne chutia. :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme zeleninku, nakrájame na tenké, rovnomerne veľké plátky. Z vlnky vyberieme otáčavý tanier a potrieme ho olejom. Naň poukladáme plátky zeleniny.
-
2
Zeleninku osolíme.
-
3
Otočný tanier vložíme naspäť do vlnky, nastavíme najväčší výkon asi na 8 minút a zapneme vlnku. Odhad výkonu vlnky a čas prípravy si odskúšajte podľa vašich spotrebičov.
-
4
Necháme odpariť, vysušiť, zbytkovú vlhkosť a môžeme papkať.
- 5
Dobrú chuť.
- 5
varecha.pravda.sk/recepty/zeleninove-chipsy-fotorecept/17...
Ifcina, dobre, teda netreba variť, dík.
ďakujem za tip, upozorňujem, že 1 dávka nestačí:))