Kurací vývar s pečienkovými knedličkami fotorecept
Varievam ju preto, že sme už s manželom starší a je ľahšie stráviteľná, hoci máme radi aj klasický hovädzí a slepačí vývar.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| cca 1/2 kg z vykosteného kuraťa |  | 
| 15 guličiek |  | 
| 2-3 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1/2 ks |  | 
| 1/4 ks |  | 
|  | |
| chladná |  | 
| Na knedličky: | |
| 200 g |  | 
| podľa potreby |  | 
| podľa potreby |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| 1 ks |  | 
| (majorán, tymian a levanduľa) |  | 
|  | |
| 1 strúčik |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kosti z vykosteného kuraťa, tuk a prebytočné kože umyjeme v studenej vode   
- 
                                                    2
                                                    vložíme do studenej vody, pridáme celé čierne korenie a varíme na miernom ohni.   
- 
                                                    3
                                                    Po zovretí pozbierame penu, a po 30 minútach pridáme očistenú koreňovú zeleninu.   
- 
                                                    4
                                                    Pridáme soľ a varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina uvarená. Niekedy pridávam aj kúsok kelu, tentoraz som nemala. Nemám rada vo vývare cibuľu a tak ju tam nedávam. Medzitým si pripravím zmes na pečienkové knedličky. Najemno si nožom rozotrieme kuracie pečienky, pridáme vajíčko, trochu oleja a rozotretý cesnak.   
- 
                                                    5
                                                    Pridáme podľa potreby detskú krupicu, strúhanku,   
- 
                                                    6
                                                    soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekané bylinky (dala som majoránku, tymian a levanduľové lístky) a samozrejme zelenú petržlenovú vňať.   
- 
                                                    7
                                                    Vymiešam a zmes nechám chvíľu odstáť (cca 15 min). Potom vlhkými rukami formujeme knedličky,   
- 
                                                    8
                                                    ktoré vyvaríme v precedenom vývare rozriedenom vodou.   
- 
                                                    9
                                                    Hotovú polievku   
- 
                                                    10
                                                    servírujeme s uvarenými knedličkami a koreňovou zeleninou. Dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu