Kurací vývar s pečienkovými knedličkami fotorecept
Foto: elekra
Varievam ju preto, že sme už s manželom starší a je ľahšie stráviteľná, hoci máme radi aj klasický hovädzí a slepačí vývar.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 1/2 kg z vykosteného kuraťa |
|
15 guličiek |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
|
|
chladná |
|
Na knedličky: | |
200 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
(majorán, tymian a levanduľa) |
|
|
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Kosti z vykosteného kuraťa, tuk a prebytočné kože umyjeme v studenej vode
-
2
vložíme do studenej vody, pridáme celé čierne korenie a varíme na miernom ohni.
-
3
Po zovretí pozbierame penu, a po 30 minútach pridáme očistenú koreňovú zeleninu.
-
4
Pridáme soľ a varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina uvarená. Niekedy pridávam aj kúsok kelu, tentoraz som nemala. Nemám rada vo vývare cibuľu a tak ju tam nedávam. Medzitým si pripravím zmes na pečienkové knedličky. Najemno si nožom rozotrieme kuracie pečienky, pridáme vajíčko, trochu oleja a rozotretý cesnak.
-
5
Pridáme podľa potreby detskú krupicu, strúhanku,
-
6
soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekané bylinky (dala som majoránku, tymian a levanduľové lístky) a samozrejme zelenú petržlenovú vňať.
-
7
Vymiešam a zmes nechám chvíľu odstáť (cca 15 min). Potom vlhkými rukami formujeme knedličky,
-
8
ktoré vyvaríme v precedenom vývare rozriedenom vodou.
-
9
Hotovú polievku
-
10
servírujeme s uvarenými knedličkami a koreňovou zeleninou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu