Stav núdze:-)

marianne - fotkamarianne, 13. decembra 2011
Stav núdze:-)
Foto: marianne

...varim,ked: ma nahana cas,dojde mi kreativita pri vareni,treba zhodit njake to kilo(vynechat slaninku)....a hlavne,podari sa mi tak pripalit obed,ze putuje do separovaneho odpadu ,ako napriklad Zobraziť celý popis...varim,ked: ma nahana cas,dojde mi kreativita pri vareni,treba zhodit njake to kilo(vynechat slaninku)....a hlavne,podari sa mi tak pripalit obed,ze putuje do separovaneho odpadu ,ako napriklad dnes:-( a ani to vela nestoji...

3
porcie
20 min minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2-3 ks čerstvá
2-3 ks
1 ks
1/4 ks
2 PL
100 g (nie je podmienkou)




Postup

  1. 1

    ....slaninku pokrajame,kto dietuje,vynecha...

    Stav núdze:-) - obrázok 1
  2. 2

    ....nacistime zeleninku...

    Stav núdze:-) - obrázok 2
  3. 3

    ....ktoru nakrajame lubovolne....

    Stav núdze:-) - obrázok 3
  4. 4

    a upecieme v rure....

    Stav núdze:-) - obrázok 4
  5. 5

    ...a hotovo...podavame s cibulou,tatarkou,salatmi,nestihla som,boli sme uz hladni:-)))

    Stav núdze:-) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
dobre to aj vyzerá, zdravé až na tú slaninu,ale raz za čas...
babkamt
Aj ja využívam tento istý prístroj. Je fajn , že tam netreba dať mnoho tuku. Šikovne si sa vynašla. Ja som dnes piekla koláče. V tom ktosi zvonil. Išla som otvoriť. Keď som sa vrátila , z rúry sa valil čierny dym . Tak som zavolala sestre,aby som sa pochválila. Ona vraj mala zlý deň. Dobre sa na mojej príhode s pečením zasmiala.. Ponúkla som sa , že jej prídem napiecť. Tak sme sa smiali obidve. Formičky od rána močím vo vode. A život ide ďalej.
marianne69
@babkamt no co uz stava sa:-)ja som zase isla len po postu do schranky,hodila som sloveko-dve so sudedkou a uz bol ohen na streche:-D
tatranka
Veľmi sa mi páči názov tvojho menú,ktoré si mu vymyslela.Veď sú tam samé chutné veci.Všetko mám rada,takže aj takýmto spôsobom sa dá zachrániť obed.
babidka
Aj ja mam rada tento /skor podobny / Stav nudze ... :-) lenze aj toto sa mi minule v takom istom "hrnci:-)" spieklo :-(( Este som pridala vajicko a "tukla" tam 5 minut .Privela:-)))
jerica
keďpríde "stav núdze" navarím ako rýchlik ,niekedy je dobre mať stav núdze , vypracem chladničku a kúzlo je na stole:-).
klekipetra
Fajn! Ale predsa - toho oleja je akosi priveľa. Podobné (zelenina v inom zložení) úspešne robíme (dusíme) na tefalovej panvici s pokrývkou. Hotové sa dobre znáša s jogurtom aj s neveľkým množstvom kečupu.

marianne69
Dakujem:-)@klekipetra toho olivoveho oleja je jeden stamprlik v tej odmerke na obrazku.Na skoro dve kila zeleniny sa mi to zdalo v pohode,ja som si to na tanieri este poliala olevovym olejom este raz,zboznujem ho:-)A vidis, na ten jogurt som zabudla,s nim to bude na buduce vynikajuce,vdaka...
marienka44
@Marianne69 ,prezrad nam ostatnym, co je to za pristroj, v ktorom si piekla zeleninu. Kde ho dostat a ci je teflonovy? Dakujem za prezradenie tajomstva kuchara. :-)
marianne69
@marienka myslim,ze si sa uz raz pokukovala po nom,pri mojom recepte Howardove huby:-)
ale je to tefal Actifry skutocne dobry pomocnik,ked nemam toho vela na pecenie.Ja ho vyuzivam,kde mozem:peciem v nom zemiaky,buchty,kysnute kolace,zeleninu ,plnene huby,hranolky,maska aj so stavou, skratka davam mu zabrat.Dostanes ho normalne kupit,stoji okolo 100-ky.Uplne idealny je pre 1-4 ludi.My sme teraz s muzom povacsinou sami,skoda zapinat velku ruru a odpeciem vsetko tam.Doniesol mi ho minuly rok Jezisko.:-)Ma aj otocne rameno,ktore ked vyberies,tak sluzi ako mala teplovzdusna rura.
eliza7417
výborný tip - šikovný pomocník... musím sa poobzerať po obchodoch
ja robím zeleninku podobne - koreňovú zeleninu načistím a dám do pary zmäknúť.. väčšinou na parák ako buchty, alebo knedľu a potom ešte orestujem na panvici na cibuľke (slaninke) a pridám bylinky... mňamka - ako príloha, alebo samé - presne s jogurtovo-cesnakovým dresingom...
(jogurt+soľ+korenie+roztlačený cesnak+bylinky z balkóna)
:o))
marianne69
@eliza7417 treba napisat Jeziskovi,najvyssi cas:-)parak je tiez vyborny,nevyuzivam ho tak, ako by som mala,ale parena zeleninka a knedla nema chybu, tiez robievam casto.
janikbj
taku pecenu zeleninku robim tiez, ale slaninku davam az ku koncu pecenia - to pre manzela - a pre mna tiez ku koncu pecenia pridam zapiect na mesiaciky nakrajane kysle jablcko. neskutocne mi tam pasuje :-)
janger
V stave nudze sa rodia najlepsie recepty :-). Aj ja mam taketo rada.
bejgi
@marianne69 , to nemá chybu :))))) aj ja poznám také chvíle, že hlad je rýchlejší ako trúba :)))))
helca103
šikovné jedlo, páči sa mi aj ten pomocník v ktorom si to piekla...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia