Jablká

Jablká ako ingrediencia v receptoch:

  • Jablkový zákusok Siedme nebo (fotorecept)

    Jablkový zákusok Siedme nebo (fotorecept)

    Už ma dávno pokúšalo vyskúšať tento zákusok, ktorý som našla na internete. A verte je to naozaj najlepší jablkový zákusok aký som kedy piekla a jedla.

  • Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

    Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

    Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri tlačenke, jaternici, laloku či klobáske sa to však nekončí. Zo zakáľačkových surovín sa totiž dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál.

  • Jablkový nepečený zákusek

    Jablkový nepečený zákusek

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme. Dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem, přidáme vodu a podusíme.

  • Fitness jablkový koláč

    Fitness jablkový koláč

    Jablká nastrúhame na hrubo a pridáme škoricu a premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky vymiešame s medom. Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme ju vsiaknuť.

  • Makovo-jablkový závin bez kysnutia

    Makovo-jablkový závin bez kysnutia

    Jednoduchý a super recept na závin bez kysnutia a navyše žiadne váženie surovín! Šup-šup hotový a chutí skvelo...

  • Vianočný punč (videorecept)

    Vianočný punč (videorecept)

    Cukor roztopíme na karamel, pridáme vychladený ovocný čaj, korenie na víno a na punč, pomarančový džús, med, víno a jablká. Necháme prevratiť, ale nie dlho, aby sa nám neodparilo. A...

  • Jablkový koláč (videorecept)

    Jablkový koláč (videorecept)

    Hrnček má 250 ml. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku a poriadne vyšľaháme cesto.

  • Súťaž s TV Varecha
  • Sušené jablkové krekry (fotorecept)

    Sušené jablkové krekry (fotorecept)

    Vlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka. Ale aj keď každý deň ich jeme, stále ich máme ešte dosť a už začínajú trochu hniť, tak ich takto...

  • Bulgur s makom a dusenými jablkami

    Bulgur s makom a dusenými jablkami

    Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, preto by mal byť súčasťou jedálneho lístka všetkých, ktorí bojujú...

  • Jablkové tartaletky s ořechy a sněhem

    Jablkové tartaletky s ořechy a sněhem

    Cesto: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice.

  • Jablkové taštičky (fotorecept)

    Jablkové taštičky (fotorecept)

    Dnes som upiekla tieto taštičky a chcem sa podeliť o recept. Nebojte sa, začiatočníci.

  • Osviežujúci cviklový šalát

    Osviežujúci cviklový šalát

    Osviežujúci cviklový šalát, ktorý obsahuje veľa vitamínov, sacharidov a zdravých tukov.

  • Jablkový perník s domácim lekvárom a horkou čokoládou
  • Jablečná pěna

    Jablečná pěna

    Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a trošku podlijeme vodou , přidáme skořici a citronovou šťávu a podusíme.

  • Vánočkobaba (fotorecept)

    Vánočkobaba (fotorecept)

    Lepší název mně nenapadl. Je to lepší sestra zemlbáby. Také doma zbyla vánočka? Už na ní ani není chuť a tak z ní uděláme docela slušný oběd a co nesníme, tak dáme ještě jako moučník jen...

  • Trhanec s jablkami

    Trhanec s jablkami

    Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné, čo som na ňom pozmenila je, že som použila jablká Belmac, je to skvelá odroda jabĺk. Čo to...

  • Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

    Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

    Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn. red. : Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja...

  • Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom

    Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom

    Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a v sendvičovej strúhanke, ktorú pripravíme zo sendviča nakrájaného na maličké kocky. Vyprážame v oleji na 180 °C.

  • Vianočný štedrák

    Vianočný štedrák

    Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtok, soľ, roztopené maslo, zvyšný cukor a kvások. Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Jablkové košíčky

    Jablkové košíčky

    Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je na našom remesle to najkrajšie. Ale najmä na Vianoce túžia ľudia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na detstvo: ku kokoskám, krémešom, k parížskym...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist