Rýchly vláčny jablkový koláč
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| podľa chuti |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Následne k nim pridáme olej a minerálku. Múku osobitne zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme do žĺtkovej zmesi. Všetko spolu vymiešame do hladka.
- 2
V osobitnej miske vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.
- 3
Hotové cesto vylejeme na plech (30x20 cm alebo menší), ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou. Na cesto poukladáme mesiačiky ošúpaných jabĺk. Vrch podľa chuti posypeme škoricou a ak máte radi, môžete pridať aj mrveničku.
- 4
Pečieme na 180 °C asi 40 minút, závisí id rúry.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu