Krehký kakaový jablkový tvarožník fotorecept
Kakaové cesto je hrnčekové a zaobídete sa opäť bez valčeka. Príprava je jednoduchá, ale výbornou chuťou vás koláč poteší.
na 180 °C
Suroviny
| Krehké kakaové cesto hrnčekové: | |
| 1 hrnček (250 ml) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3/4 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL (10 %) | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň tvarohová: | |
| 500 g (Babička) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL (10 %) | 
                                                             | 
                                                    
| Jablká: | |
| 3 ks veľké | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie koláča: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na tvarohovú plnku poriadne vymiešam v miske spolu všetky suroviny. Ochutnám a odložím nabok. Namiesto citrónového cukru môžete použiť nastrúhanú kôru z citróna.
- 2
 Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nedochucujem, lebo sú podľa mojej chuti sladké aj veľmi šťavnaté. Časť šťavy som z nich vytlačila. Každý si jablká môže dochutiť podľa seba.
- 3
 Cesto pripravím vo väčšej miske vymiešaním najprv všetkých suchých surovín vareškou. Nasleduje pridanie mokrých surovín. Všetky spolu premiešam varechou a dokončím rukou. Na vyšší plech 20x35x5 cm zvnútra vystlaný papierom na pečenie rukou roztlačím 2/3 kakaového cesta. Na cesto rozotriem tvarohovú plnku a navrch plnky rozložím rovnomerne nastrúhané jablká, jemne zarovnám. Na jablkovú vrstvu namrvím rukami zostávajúcu 1/3 kakaového cesta.
                                                    - 4
 Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Skontrolujem. Pečte podľa svojej rúry. Upečený koláč nechám riadne vychladnúť. Potom trochu pocukrujem a narežem.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu