Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste fotorecept

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 24. novembra 2024
Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept)
Foto: vlastadorisa

Hľadala som recept na koláč, kde miniem kúpené lístkové cestá. Podarilo sa. Suroviny na plnku sa merajú téglikom od kyslej smotany.

30
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 bal. chladené
Jablková plnka:
1,5 kg
100 g
Smotanová plnka:
1 téglik
1 téglik
1 téglik
2 PL
1 KL
5 PL mleté
3 PL
Na potretie:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, z ktorých vytvoríme dve plnky, jednu jablkovú (nastrúhané jablká s cukrom, šťavu neodstraňujem) a druhú zo surovín v rozpise ”smotanová plnka” (zmiešame všetky suroviny).

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zoberieme si plech na pečenie (veľký z rúry), položíme jedno lístkové cesto. Na cesto navrstvíme polovicu jablkovej plnky.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerá druhá plnka zo smotany a ostatných ingrediencií.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Túto navrstvíme na jablká.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keďže nám ešte ostala polovica plnky jablkovej, tak táto ide na vrch. Keď už všetky plnky sú na spodnom ceste, prikryjeme ich druhým plátom lístkového cesta. Popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť na 200 °C na cca 35-40 minút.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový koláčik postupne krájame na porcie.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame pocukrované. Očakávala som výborný koláčik a taký aj je.

    Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Nie celkom obvyklý koláčik, páči sa mi. Čo však s tým tretím cestom?
vlastadorisa
@farbuska (24.11.2024 19:45)

Ahoj, tieto cesta boli úzke, tak som potrebovala naspodok 1 a niečo a tak isto aj na vrch. Použila som veľký plech z rúry. Ostalo mi asi 20x10 cm, to som použila na spevnenie okrajov koláča po obvode plechu, aby plnka nevytiekla. Bála som sa o to, lebo takýto koláč som ešte nikdy nepoekla. O to viac doma všetkým chutí. Vyskúšaj






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia