Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste fotorecept
Foto: vlastadorisa
Hľadala som recept na koláč, kde miniem kúpené lístkové cestá. Podarilo sa. Suroviny na plnku sa merajú téglikom od kyslej smotany.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 bal. chladené |
|
Jablková plnka: | |
1,5 kg |
|
100 g |
|
Smotanová plnka: | |
1 téglik |
|
1 téglik |
|
1 téglik |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
5 PL mleté |
|
3 PL |
|
Na potretie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, z ktorých vytvoríme dve plnky, jednu jablkovú (nastrúhané jablká s cukrom, šťavu neodstraňujem) a druhú zo surovín v rozpise ”smotanová plnka” (zmiešame všetky suroviny).
-
2
Zoberieme si plech na pečenie (veľký z rúry), položíme jedno lístkové cesto. Na cesto navrstvíme polovicu jablkovej plnky.
-
3
Takto vyzerá druhá plnka zo smotany a ostatných ingrediencií.
-
4
Túto navrstvíme na jablká.
-
5
Keďže nám ešte ostala polovica plnky jablkovej, tak táto ide na vrch. Keď už všetky plnky sú na spodnom ceste, prikryjeme ich druhým plátom lístkového cesta. Popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť na 200 °C na cca 35-40 minút.
-
6
Hotový koláčik postupne krájame na porcie.
-
7
Podávame pocukrované. Očakávala som výborný koláčik a taký aj je.
Ahoj, tieto cesta boli úzke, tak som potrebovala naspodok 1 a niečo a tak isto aj na vrch. Použila som veľký plech z rúry. Ostalo mi asi 20x10 cm, to som použila na spevnenie okrajov koláča po obvode plechu, aby plnka nevytiekla. Bála som sa o to, lebo takýto koláč som ešte nikdy nepoekla. O to viac doma všetkým chutí. Vyskúšaj