Jablkový nákyp
Jablkový nákyp

Rozcuchaná nevesta fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 11:51
Rozcuchaná nevesta (fotorecept)
Foto: tejaja

Aj tento recept ma pred rokmi zaujal svojím názvom. Ide o starý český recept, ktorý zodpovedá tomu, čo kedysi mali ľudia vždy k Zobraziť celý popisAj tento recept ma pred rokmi zaujal svojím názvom. Ide o starý český recept, ktorý zodpovedá tomu, čo kedysi mali ľudia vždy k dispozícii - zemiaky a jablká. Odvtedy je stálou súčasťou našej kuchyne.

4-5
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
600 g
4 ks
150 g
4 PL
60 g
štipka




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky necháme dôkladne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Posypeme múkou, štipkou soli, pridáme 2 vajcia a vidličkou jemnúčko premiešame, skôr len natriasame. Nesmieme z toho urobiť cesto, len aby sa zemiaky obalili múkou.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká nakrájame na malé kocôčky.

  3. 3

    Do vymasteného pekáča dáme 1/3 zemiakovej zmesi.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ne rozsypeme polovicu jabĺk.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme škoricou a cukrom.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opäť posypeme druhou tretinou zemiakov, navrstvíme zvyšné jablká, posypeme škoricou a cukrom a navrch dáme zvyšok zemiakov.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme nakrájané kúsky masla.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Potom vyberieme, polejeme 2 rozšľahanými vajíčkami a dopečieme dozlata.

    Rozcuchaná nevesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame teplé, posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

alina598
Milá Tajaja😉ďakujem veľmi pekne za zaujímavý recept, určite vyskúšam👍