Rozcuchaná nevesta fotorecept
Aj tento recept ma pred rokmi zaujal svojím názvom. Ide o starý český recept, ktorý zodpovedá tomu, čo kedysi mali ľudia vždy k Zobraziť celý popisAj tento recept ma pred rokmi zaujal svojím názvom. Ide o starý český recept, ktorý zodpovedá tomu, čo kedysi mali ľudia vždy k dispozícii - zemiaky a jablká. Odvtedy je stálou súčasťou našej kuchyne.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky necháme dôkladne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Posypeme múkou, štipkou soli, pridáme 2 vajcia a vidličkou jemnúčko premiešame, skôr len natriasame. Nesmieme z toho urobiť cesto, len aby sa zemiaky obalili múkou.
-
2
Jablká nakrájame na malé kocôčky.
- 3
Do vymasteného pekáča dáme 1/3 zemiakovej zmesi.
- 4
Na ne rozsypeme polovicu jabĺk.
- 5
Posypeme škoricou a cukrom.
- 6
Opäť posypeme druhou tretinou zemiakov, navrstvíme zvyšné jablká, posypeme škoricou a cukrom a navrch dáme zvyšok zemiakov.
- 7
Poukladáme nakrájané kúsky masla.
- 8
Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút. Potom vyberieme, polejeme 2 rozšľahanými vajíčkami a dopečieme dozlata.
- 9
Podávame teplé, posypané práškovým cukrom.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu