Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom
Koláč je veľmi chutný a osviežujúci. Jednoduché pečenie, použila som 250 ml hrnček a plech 20x35x5 cm.
na 175 °C
Suroviny
Cesto jablkové: | |
2 hrnčeky |
|
4/5 hrnčeka |
|
1 KL |
|
štipka |
|
3 PL mletý neochutený |
|
2/3 bal. |
|
2 ks väčšie |
|
2/5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks väčšie |
|
z 1/2 citróna |
|
Na potretie upečeného koláča: | |
(redší, domáci) |
|
Krém tvarohovo-smotanový: | |
250 g |
|
200 g (16 %) |
|
70 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 KL nastrúhaná |
|
Na zdobenie: | |
neochutený |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Ošúpané jablká nakrájam na menšie kúsky a polejem citrónovou šťavou. Nechám bokom.
- 2
Na cesto v miske vymiešam najprv všetky suché ingrediencie a potom pridám tekuté. Poriadne vymiešam na jednoliate cesto. Nakoniec zamiešam do cesta nakrájané jablká aj so šťavou.
- 3
Cesto vylejem na vyšší plech 20x35 cm a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Plech som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Horúci koláč jemne natriem redším domácim džemom a nechám vychladnúť.
- 4
Tvarohovo-smotanový krém si pripravím vymiešaním všetkých surovín. Hrudkovitý tvaroh som si najprv zjemnila tyčovým mixérom.
- 5
Vychladnutý upečený koláč natriem tvarohovým smotanovým krémom a po stuhnutí krému v chladničke ho podľa seba nakrájam a ozdobím.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu