Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 15:44
Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom
Foto: helena10

Koláč je veľmi chutný a osviežujúci. Jednoduché pečenie, použila som 250 ml hrnček a plech 20x35x5 cm.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto jablkové:
2 hrnčeky
4/5 hrnčeka
1 KL
štipka
3 PL mletý neochutený
2/3 bal.
2 ks väčšie
2/5 hrnčeka
1 hrnček
2 ks väčšie
z 1/2 citróna
Na potretie upečeného koláča:
 (redší, domáci)
Krém tvarohovo-smotanový:
250 g
200 g (16 %)
70 g
1 bal.
4 PL
z 1/2 citróna
1 KL nastrúhaná
Na zdobenie:
 neochutený
Na vymastenie a posypanie plechu:
 domáca




Postup

  1. 1

    Ošúpané jablká nakrájam na menšie kúsky a polejem citrónovou šťavou. Nechám bokom.

  2. 2

    Na cesto v miske vymiešam najprv všetky suché ingrediencie a potom pridám tekuté. Poriadne vymiešam na jednoliate cesto. Nakoniec zamiešam do cesta nakrájané jablká aj so šťavou.

  3. 3

    Cesto vylejem na vyšší plech 20x35 cm a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Plech som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Horúci koláč jemne natriem redším domácim džemom a nechám vychladnúť.

  4. 4

    Tvarohovo-smotanový krém si pripravím vymiešaním všetkých surovín. Hrudkovitý tvaroh som si najprv zjemnila tyčovým mixérom.

    Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý upečený koláč natriem tvarohovým smotanovým krémom a po stuhnutí krému v chladničke ho podľa seba nakrájam a ozdobím.

Diskusia k receptu