Jablkový koláč s krupicou a čokoládou
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
2 ks stredné |
|
1 bal. |
|
Na poliatie: | |
100 ml |
|
Navrch: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Olej, mlieko a vajcia spolu vymiešame metličkou. Pridáme kryštálový cukor, prášok do pečiva a krupicu. Všetko spolu dobre vymiešame.
- 2
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zmiešame ich s vanilkovým cukrom. Zľahka ich scedíme rukami a vmiešame do cesta.
- 3
Cesto vlejeme do formy na chlebík, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 30 minút.
- 4
Po upečení koláč trochu poprepichujeme vidličkou a polejeme mliekom. Navrch rozotrieme roztopenú čokoládu.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu