Jablčník s pudingom fotorecept
Lahodný koláč z krehkého cesta, ktorý nielen dobre vyzerá, ale aj veľmi chutí.
na 180 °C
Suroviny
Krehké kakaové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 kopcovité PL (14-16 %) |
|
2 ks |
|
Jablková vrstva: | |
5 ks veľké |
|
|
|
Puding vanilkový: | |
1000 ml (3,5 %) |
|
3 bal. ( Dr.Oetker) |
|
3/5 hrnčeka |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Krehké cesto: V miske premiešam všetky suché suroviny a potom pridám mokré. Vareškou vymiešam a dopracujem rukami. Cesto odložím do chladu.
- 2
Jablká: Jablká ošúpem a nakrájam na plátky a potom pretlačím na menšie kocky. Tentokrát som použila pomocníka, cez ktorý pretláčame varené zemiaky na zemiakový šalát. Polejem citrónovou šťavou. Jablká môžete podusiť...
- 3
Puding: Z uvedených surovín uvarím vanilkový puding a použijem hneď horúci, aby nestuhol a dal sa dobre rozotierať.
- 4
Vrstvenie koláča: Polovicu krehkého cesta roztlačím rukami na plech 20x35x5 cm (môže byť aj vyšší), ktorý som zvnútra celý vyložila papierom na pečenie. Na cesto rozotriem polovicu horúceho uvareného pudingu. Na puding rozložím rovnomerne vrstvu jabĺk aj so šťavou a prikryjem ich druhou polovicou pudingu. Pracujem rýchlo, aby puding nestuhol. Navrch pudingovej vrstvy prstami rozložím na menšie kúsky natrhanú druhú polovicu krehkého cesta.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Skontrolujem. Upečený vychladený (celú noc) koláč sa môže posypať práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu