Krehký jablčník bez vaľkania
Foto: helena10
Recept je jednoduchý, hrnčekový. Hrnček má objem 250 ml.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové krehké cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 KL |
|
1,5 KL |
|
štipka |
|
1 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
3 PL (16 %) |
|
Jablková zmes: | |
1 kg |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Na posypanie cesta pod jablkovú vrstvu: | |
podľa potreby (domáca) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
Postup
-
1
Ošúpané jablká nastrúham na hrubo. Boli šťavnaté, sladké. Dochutím ich iba kokosom a korením na jablkový závin. Nechám bokom.
- 2
Zo surovín na cesto vymiešam krehké cesto. Najprv vareškou, následne rukou. Z cesta odložím nabok asi ¼ množstva. Zostávajúce ¾ cesta prstami roztlačím na papier na pečenie, ktorým som si vystlala celé vnútro plechu (20x35x5 cm). Cesto som podľa potreby posypala domácou strúhankou, lebo jablká boli šťavnaté.
- 3
Na roztlačené cesto rovnomerne rozložím ochutené jablká, nepritláčam, nechám voľne. Navrch jabĺk namrvím zostávajúce cesto a taktiež som pridala aj zostatok mrveničky z mrazničky – kopcovité 4 PL.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25 minút. Upečený koláč nechám vychladnúť cez noc a potom vrch posypem práškovým cukrom a nakrájam.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nevlastním knižné vydavateľstvo, takže si budeme musieť navzájom všetci vystačiť s receptami na vareche 😄🍎🍏😉 Pekný víkend prajem.