Pohánkový nákyp s jablkami fotorecept
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa jedál.
3-4
porcie
porcie
20 (+ odstátie pohán minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút. Potom vyberieme.
-
2
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
-
3
Postupne všľaháme zmäknuté maslo.
-
4
Pridáme pohánku a premiešame.
-
5
Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
-
6
Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pohánkovej zmesi.
-
7
Na ňu nahrubo nastrúhame jablká.
-
8
Posypeme škoricou, sekanými orechami a hrozienkami.
-
9
Zakryjeme druhou polovicou pohánkovej zmesi.
-
10
Pečieme zakryté v rúre na 180 °C asi 30 minút.
-
11
Porcie zľahka posypeme cukrom.
Diskusia k receptu