Perník s orechami a jablkami fotorecept
Poväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy. Napadlo ma, aké to môže byť Zobraziť celý popisPoväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy. Napadlo ma, aké to môže byť s pridaním postrúhaných jabĺk... Je dobrý, odporúčam skúsiť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé som si nachystal orechy, časť som pokrájal na malé kúsky, druhú časť som pomlel. Postrúhal som dve veľké jablká a pripravil pekač - vymastil a vysypal hrubou múkou.
-
2
V miske som vymiešal dve vajcia s práškovým cukrom - dal som 250 g, no môžete dať viac, rátal som s tým, že šťava z jabĺk trochu dosladí a ako diabetik vždy dám o trochu menej cukru ako treba. Pridal som olej, deci mlieka, škoricu, orechy, postrúhané jablká a vymiešal.
-
3
Vedľa som si preosial múku, pridal sódu bikarbónu, kypriace prášky a premiešal.
-
4
Sypkú zmes som prisypal do mokrej zmesi. Nevedel som, čo spravia jablká a tak som dal menej mlieka, no teraz som pridal mlieko, aby som dostal takú hustotu, aby som mohol cesto vyliať na plech a zároveň, aby to nebolo riedke. Pekáčik s cestom išiel do vyhriatej rúry na 180 C na 30 minút, no kontrola špajdľou pýtala viac a tak som pridal ešte 8 minút.
-
5
Po upečení som pomoci dvoch tácok vyklopil perník a vrch som potrel jahodovým lekvárom a posypal penovými cukríkmi. Nemusíte ho natierať z vrchu ako ja, koláč môžete prerezať a natrieť lekvárom vnútri. Na vrch môže ísť varná čokoláda. DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu