Pšenový nákyp
Pšenový nákyp

Zapečené pšeno s jablkami fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 20:22
Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept)
Foto: tejaja

Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre Zobraziť celý popisPšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu. Pšeno je bohaté na vitamíny skupiny B a minerály. Ponúkam jednu zo sladkých verzií.

3-4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2,5-3 hrnčeky
1 kg
1 PL
1 bal.
50 g




Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchneme vodou a dáme pomaly variť do mlieka. Uvarené odstavíme a premiešame s medom.

    Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymasteného pekáčika dáme 1/3 pšena.

    Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozložíme polovicu nastrúhaných jabĺk a posypeme škoricovým cukrom.

    Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme druhú tretinu pšena a rozložíme zvyšok nastrúhaných jabĺk. Opäť posypeme škoricovým cukrom.

    Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch dáme zvyšok pšena a niekoľko lupienkov masla.

    Zapečené pšeno s jablkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme.

  7. 7

    Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím, môžeme ozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia