Zapečené pšeno s jablkami fotorecept
Foto: tejaja
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre Zobraziť celý popisPšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu. Pšeno je bohaté na vitamíny skupiny B a minerály. Ponúkam jednu zo sladkých verzií.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pšeno prepláchneme vodou a dáme pomaly variť do mlieka. Uvarené odstavíme a premiešame s medom.
-
2
Do vymasteného pekáčika dáme 1/3 pšena.
-
3
Rozložíme polovicu nastrúhaných jabĺk a posypeme škoricovým cukrom.
-
4
Dáme druhú tretinu pšena a rozložíme zvyšok nastrúhaných jabĺk. Opäť posypeme škoricovým cukrom.
-
5
Navrch dáme zvyšok pšena a niekoľko lupienkov masla.
-
6
Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme.
- 7
Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím, môžeme ozdobiť šľahačkou.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu