Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp s jablkami fotorecept

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 8. decembra 2024
Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept)
Foto: vlastadorisa

Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 Hrnček
500 ml (Maresi + obyčajné)
2 bal.
1 kg
2 bal.
125 g
2 ks
Navrch:




Postup

  1. 1

    Ryžu umyjeme a dáme ju variť do vody. Keď je už polomäkká, zalejeme ju mliečkom Maresi, ak treba, pridáme ešte mlieko. Ryžu dovaríme na kašu, osladíme ju 1 vanilkovým cukrom. Potom vyšľaháme vajíčka s roztopeným maslom a druhým vanilkovým cukrom a zmiešame s ryžovou mliečnou kašou.

    Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablka očistíme, nastrúhame nahrubo, ochutíme škoricovým cukrom. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Rozvrstvíme polovicu ryže v mlieku, zakryjeme jablkovou plnkou a nakoniec dáme zvyšnú ryžovú kašu.

    Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zarovnáme.

    Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch kladieme kúsky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C do chrumkava cca 30 minút.

    Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia