Jablkový koláč s kakaovou polevou
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 2/3 bal. |
|
| 60 g |
|
| štipka |
|
| Na vrch cesta: | |
| 4 ks strúhané |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva: | |
| 100 ml |
|
| 80 g (maslo, Hera) |
|
| 3 PL |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom, po troche vmiešame olej, v druhej mise z bielkov vyšľaháme sneh, potom do žĺtkov striedavo pridávame múku s kypriacim práškom a štipkou soli a sneh a pomaly dôkladne premiešame lyžicou.
- 2
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom, okraje som namastila herou a vysypala hrubou múkou, trocha som dala aj na papier nech sa koláč lepšie vyberá von. Rúra som nahriala na 200 stupňov. Na vrch cesta navrstvíme 4 nastrúhané a vyžmýkané jablká. Na ne nasypeme vanilínový cukor. Dáme piecť na 35 minút. Po 15 minútach stiahneme na 170-150. Kontrolujeme špajlou, či sa cesto nelepí.
- 3
V hrnčeku si zohrejeme mlieko, pridáme tuk a kakao s kryštálovým cukrom, Miešame dohladka nech to zovrie, ešte za horúca polejeme upečený koláč kakaovou polevou.
- 4
Necháme hodinku vychladnúť a servírujeme, dobrú chuť.
- 2









Diskusia k receptu