Rýchly jablkový závin z kysnutého cesta fotorecept
Foto: tejaja
Tento závin je síce z kysnutého cesta, ale nakoľko ani kvások, ani cesto sa nenecháva kysnúť, je veľmi rýchlo hotový. Ak chcete rýchlo Zobraziť celý popisTento závin je síce z kysnutého cesta, ale nakoľko ani kvások, ani cesto sa nenecháva kysnúť, je veľmi rýchlo hotový. Ak chcete rýchlo niečo sladkého, alebo sa ohlási nečakaná návšteva, príde vhod.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 dl |
|
3 dl |
|
1 kocka |
|
1 štipka |
|
Náplň: | |
1 kg |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Droždie rozdrobíme do mlieka a metličkou dobre rozmiešame.
-
2
Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Kvások nenechávame vzísť, len do rozmiešaného mlieka s droždím hneď pridáme ostatné suroviny. Ani cesto nenechávame kysnúť, hneď s ním pracujeme ďalej.
-
3
Jablká nastrúhame nahrubo. Jablká si môžeme nastrúhať vopred a potom urobiť cesto.
- 4
Cesto rozdelíme na polovicu. Budeme mať dva záviny.
- 5
Každú polovicu vyvaľkáme na plát, rozložíme polovicu jabĺk, posypeme škoricou a cukrom. Cukor dáme podľa vlastnej chuti.
- 6
Stočíme do rolády a položíme na vymastený plech. Povrch závinov potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 7
Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C. V polovici pečenia plech povytiahneme z rúry a ešte raz potrieme vajíčkom. Dopečieme.
- 8
Upečené záviny posypeme cukrom.
Tiež jablkový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu